Follow by email

maandag 1 september 2014

Maandag 1 september: Montvigray - Gargilesse-Dampierre

De eerste maand zit erop maar ik begin het alleen lopen nu echt zat te worden.
Volgens Madame Lauberie zijn er vandaag 10 pelgrims langs gekomen.
Het overnachtingsadres is een oud statig huis, wel wat gedateerd maar verder prima. Alleen de prijs is modern, 67 euro.
Op het menu: hertenpaté vooraf, aardappel - jaja, echt waar - met herten hachee en uiteraard sla.  Het nagerecht is geitenkaas waar ik voor bedank.
Het licht gaat buiten rap uit hier. Om 21.15 uur is het nacht, dat zal straks nog vroeger zijn en sneller gaan denk ik.Wêr't wy op de wrâld ek binne
oer ús skynt deselde sinne
 
Om 7 uur gaat de wekker. De zon komt er al weer door. Om 8 uur vertrek ik.
In Neuvy-Saint-Sépulchre vind je weer dezelfde wegwijzers op straat als in Vézelay, de Jakobsschelp.
Daar stopt ook een auto en de chauffeur vraagt waar ik ben gestart. Zij is gestopt in Burgos en wil over een maand weer verder gaan. Dat zijn leuke praatjes en die doen je goed.

Saint-Jacques-le-Majeur basiliek
 
Als je het dorp nadert zie je deze basiliek al van verre. In de verte ziet hij er vreemd uit, Google maar eens op deze basiliek.

Ook mag ik op een gegeven moment kiezen de brug of deze stapstenen. Ik kies toch maar voor de brug.
Onderweg krijg ik nog een loeigoed concert van de dames Charolais(koeien) die er zelfs voor gaan staan om mij te aanschouwen.

Verschillende wegsoorten bewandel ik vandaag. Dan weer asfalt, dan weer gras, split en ook weer een keienpad waar ik mijn enkel weer wat verzwik.

 
Gestaag nader ik Cluis waar nog een ruine staat van een fort uit de 12e eeuw. Ditmaal werd ik niet onder klokgelui binnen gehaald. In Cluis heb ik de mogelijkheid om wat proviand in te slaan, weer 2 kilo extra.
Bananen verkoopt de winkelier niet maar ik krijg er wel een van hem. Deze is te rijp voor de verkoop en ik krijg er ook nog een dadel bij.

 
Op zoek naar een mooi plekje kom ik uit bij een oud viaduct. Het mooie uitzicht krijg ik er gratis bij. Nog 16 km te gaan. Die knip ik maar in drie etappes zodat het wat te behapstukken is en ik niet zo op mijn tanden hoef te bijten.

De laatste kilometers gaan in stijgende lijn omhoog. Gelukkig is het laatste stuk dalen en hoe! De handrem moet erop. Dan naar de Mairie voor de sleutel en dan toch nog weer even klimmen naar de kerk en de gite. Om 17 uur zit de werkdag van vandaag er op.


 
Hier zijn ook andere pelgrims heb ik gehoord, straks maar even kennismaken.
Ik merk dat ik nu toch wat begin af te vallen, wat krachtvoer zou dus goed voor mij zijn. Stuur maar wat Brinta op en pepermuntjes.

 
 

2 opmerkingen:

 1. Hein, niet afvallen, je bent al zo'n dunne!
  En je moet ook nog wel een tijdje deze topprestatie leveren.
  Lopen is eten zou mijn schoonzus zeggen !
  Zet hm op ! groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Precies....afvallen is voor jou echt niet goed......waar kan ik de brinta en de pepermuntjes naartoe sturen????? Loop in gedachten nog steeds met je mee en stuur je met dit bericht een dikke schouderklop, aaioverdebol en veel toitoitoi.
  Je bent al superver gekomen. Het ga je goed..... Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen