Follow by email

maandag 29 september 2014

Dag 60: maandag 29 september: Viana - Nájera

Als ik al lang en breed mij geïnstalleerd heb, komen Peter en Stefan binnen. Gisteren was er voor hen geen plaats meer in de herbergen in Villamayor. Ze konden er alleen douchen. De nacht ervoor hadden ze in de tent geslapen dus zij zijn zeer blij met de accommodatie waar we nu zijn. Gisteravond ben ik een keer alleen gaan eten. Maar je zit op de Camino dus je komt weer andere mensen tegen. Je blijft maar aan het praten en moet er dus om denken dat je eten niet koud wordt. Het voordeel van alleen eten is een fles wijn voor jou alleen. Eet je met 2 of 3 mensen dan ook één fles wijn.

 
Bij het restaurant kwam ik alleen maar ik at met 4 dames. De 18 persoons kamer deelden wij met zijn vieren dus luxe voor ons.
Vandaag om 8 uur gestart, vrij laat voor mijn doen. Rustig begonnen en in Logroño een stop gemaakt en daar tref ik al weer bekenden. We zijn het er over eens dat de bewijzering hier wat lastig is.

 
Als ik de stad uit ben tref ik Rolf en samen lopen we verder. Onderweg een mooi zicht over een meer en als we een brug over gaan zien we de vissen zwemmen.We maken gezamenlijk een stop en gaan dan weer verder.

Mijn bedoeling was om in Ventosa te stoppen en Rolf  nog 6 km eerder.  Dan halen we 2 mensen in en doen we aan partner ruil.  Hij loopt met een andere man op en ik krijg een Amerikaanse vrouw aan mij zij.  Een goede deal dacht ik zo.
Zij heet Ria en samen lopen en praten we verder tot Ventosa. Daar moet ik van de route af voor een albergue. Eerst samen een pauze.
Volgens de kaart komen we langs de albergue. Dus niet.  Het gaat goed dus ik loop samen met Ria door naar Nájera. Daar ga ik op zoek naar een bed. De eerste refugio is vol, bij de 2e is het raak, 80 man op één zaal.


Ria slaapt hier niet. Zij is een luxe pelgrim en slaapt in een hotel. Haar bagage wordt bezorgd, ze MOET alleen wel naar de volgende plaats lopen.


Vanavond heb ik hier gegeten  met 2 Nederlandse mannen, 2 Canadezen, 1 Joodse vrouw en een Duitse vrouw. Vandaag was het weer een mooie dag, bij terugkomst werd er gezellig live muziek gemaakt in de zaal.

Morgen weer naar …?
Ik ga in ieder geval mijn best doen om in Santo Domingo de la Calzada te gaan slapen, dat is 21 km stappen.

Lilian alvast gefeliciteerd maak er een leuke dag van.

 

3 opmerkingen:

 1. Querido Henrique Dijkstra.

  Estamos encantados de que hayais vuelto a España .Bienvenidos.

  Asta luego.

  Grupo cerveza Hei(eken)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Perdona Grupo cerveza Hein(eken)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hein, al een tijdje geen berichtje gestuurd, wèl alles gelezen hoor! Komt door de 2 dagen Tocht om de Noord en nog een dag naar m'n schoonzusje in Vorden en dan blijft het er bij. Maar blijf in gedachten met je meelopen hoor! Hein, probeer te blijven genieten van dit laatste stuk. En je weet: de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst. En ja, dat gevoel van heimwee naar thuis. Volgens mij herkent iedere pelgrim dit. Bij mij was het het ergste als ik in de herbergen was met al die pelgrims om me heen. Was ik dan de volgende morgen weer heerlijk buiten, dan viel het van me af en kon ik weer genieten. Nog even volhouden, je bent er bijna gezien de afstand, die je al achter de rug hebt. Veel sterkte, moed en kracht. Ultreya!!!! Gr. Elly
  Oh ja, de tocht in Groningen was fantastisch mooi! Wiebe, Boukje en Teikje nog gezien. Straks loop jij ook weer gezellig de tochten mee! En wat zul jij dan veel te vertellen hebben!!!!

  BeantwoordenVerwijderen