Follow by email

donderdag 25 september 2014

Dag 56: donderdag 25 september: Roncesvalles - La Trinidad de Arre

Gisteravond heb ik in het klooster geslapen. In het klooster zijn nog maar 6 broeders, maar ze zijn wel van alle gemakken voorzien. Eten moet je elders of zelf klaarmaken in de keuken. Voor mij wordt het een pelgrimsmenu in één van de drie eetgelegenheden die er zijn. Van der Valk zou er jaloers op zijn, zo snel gaat het hier, in een uur staan we alweer buiten!
 
De tafel heb ik gedeeld met 4 Duitsers waarvan 3 die ik vanmiddag heb ontmoet, een Canadese, een Fransman en een Deense. Gezellig en ontspannen was het. Na het eten nog even met de Fransman en een Zweed aan het babbelen geweest. Terug in het klooster snel naar bed. Er kunnen op de verdieping 150 personen slapen verdeeld in compartimenten van 4 personen.
 
Een prima nacht gehad en om 6 uur wakker. Gelukkig heb ik nog eten bij mij voor het ontbijt maar er is ook een automaat voor het e.e.a. Zonder ontbijt start ik niet. Zeker vandaag niet want het wordt toch even wennen.
Om 7.30 uur vertrek ik en dan zijn er al veel mensen op pad, de meesten houden 500 meter verderop een ontbijtstop.
 
Het eerste stuk gaat door het bos en na een half uur kom ik de eerste winkel tegen. Even wat halen en weer door. Het is inderdaad wel drukker maar je ziet iedereen een bar of terras opzoeken. Dat doe ik dan ook maar om 9.30 uur.
 
 
Daar tref ik Bernard en Max, de 2 Fransen van Seant-Jean-Pied-de-Port, ook weer. Later tref ik ze weer onderweg en ze overnachten hier ook. Op het terras is ook een Canadese die het ontbijt wat karig vindt en vraagt of ik weet waar een winkel is. Omdat ik niet door het dorp loop ga ik aan de winkel voorbij realiseer ik me te laat. Maar ik heb nog genoeg proviand om de dag door te komen.
 
 
Met een Tsjechische dame raak ik onderweg aan de praat en later scheiden ook onze wegen weer. Onderweg kom ik een fietser tegen die een lekke band had en ook al een keer was gevallen. Ook deze fietser had ik op het terras al even gesproken. Het kostte hem een uur om de band te plakken.
 
 
De route vind ik niet echt ideaal voor fietsers, voor lopers trouwens ook niet. Uiteindelijk kom ik om 16.15 uur aan in Trinidad del Arre. Ik overnacht ook vannacht in een klooster. Vandaag heb ik 38 km afgelegd en zit nu vlak voor Pamplona.
Morgen naar ?
 
 
Foar de Heinekenploeg:
bedankt foar het klear setten fan dizze tafel en stoel!!
 
 

4 opmerkingen:

 1. Hoi Hein,
  Gjin dank dy tafel en stoel hast fortsjinne.
  Do dost it noch hieltiid hatstikke goed net? Al sa'n skoft fuort en noch mar twa rêstdagen hán,ik fyn it super en doch it dy net nei.
  Wy dogge dit wykein de TodN,en dat wurd ek fést wol wer mooi.
  Noch in noflike fuortsetting mei dyn tocht,it langste ein hast der op sitten,dus it komt goed.
  Gr Baukje vd h ploeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Heineken ploeg denk ook overal aan zeg........
  Vanaf de foto's te zien ziet het er prachtig uit maar om daar door heen te lopen.....lijkt me pittig. Hoe is het met de temperatuur, en met je schoenen/voeten, en hoe is het met jou? Tjonge wat ben je al een eind zeg.....groet Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He wereldreiziger, petje af gehad gisteren voor je prestatie tot nu toe.Je hebt de gang er goed in...38km. gisteren....goed hoor! Maar we hebben je al gezegd: Met 2 vingers waar dan ook red je het makkelijk!! Kun je je wat redden met al die nationaliteiten? Met de taal bedoel ik dan? Leuk het presentje van de Hein-eken ploeg! Ze zijn echt overal he! Woensdag de WIK-loop gedaan in de regen, was echt slecht! Vooral halverwege regende het pijpenstelen!! Maar de andere 3 keer was het droog en zonnig, dus we mogen niet mopperen. Liana was jarig en heeft het hele peleton getrakteerd op taart die Desiree gemaakt heeft! 133 stukjes, op zich al een wonder dat dit is gelukt. Met een mesje waar ze ook de nagels van de tenen schoonmaakt sneed ze de taart door. Handig!! En servetten in 2-en scheuren en de meesten hadden iets om het op te leggen, kun je zien hoe makkelijk je je redt met beperkte middelen......daar zal jij nu inmiddels wel bekend mee zijn! Morgen en zondag de tocht om de Noord. Beloofd weer een mooi weekend te worden. Hopelijk blijft het je zo goed afgaan als je tot nu toe deed!! En.....neem de tijd ervoor....het laatste stuk moet heel mooi zijn. Hier regent het momenteel, morgen en zondag voorspellen ze mooi weer.....zonnetje en 20 graden. ZET HEM OP verder Hein, (Hein)-eken, Troch-rinnens en veel meer splintergroeperingen leven met je mee!! Buen Camino....of zoiets.....groetjes Albert en Meintsje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O ja...tink in bytsje om dy moaie dames underwijs!! Jannechien belt hjir eltse dei hinne mei verontruste wurden!! Soe it wol fertrout weze...mien Hein tusken al dy mooie Francaises!! Ik haw se tot no ta aardich yn toom halden kint mei de wurden dasto no net gefaarlik bist mei sa'n krachtexplosie dizze wiken! Se nimt dat nog fan my oan en derom is se dy kant nog net ût geant!! Dus...tink derom was't publiceerst!! Nogmaals groetnis en excuus foar myn ferskrikkelyke frysk!! Doeii

  BeantwoordenVerwijderen