Follow by email

vrijdag 19 september 2014

Dag 50: vrijdag 19 september: Mont-de-Marsan - Hagetmau

En dan kies je ervoor om buiten te gaan eten en is het nog warm om 19.30 uur, wel lekker. Maar weer een keer bij de pizzeria gegeten, ook daar lekker en uitgebreid: 3 gangen voor 12 eurie. Het is trouwens wel een gezellige plaats, Mont-de-Marsan.

 
Dit weekend is er feest en wat zie ik in het water?
Terug in de gite nog even praten en wat drinken en dan is het weer bedtijd, om 21 uur.

Ja, en dan begint week 8 alweer van deze reis.
De nacht was voor ons alle drie beroerd, veel rumoer buiten. Om 6 uur gaat de wekker, ontbijten en net voor 7 uur sta ik buiten. Serge en Elisabeth wachten nog even en na een ‘au revoir’ ben ik weg.
Het is nog donker als ik weg loop maar in de bebouwing is dat niet zo'n ramp. Onderweg zie ik dat het al 22°C is.

 
Als ik Mont-de-Marsan uit loop begint het al aardig licht te worden. Het gaat lekker en om 8.30 uur heb ik de eerste rust bij een kerk in Benquet. Vrolijk stap ik verder en na nog een korte rust ben ik om 12 uur Saint-Sever alweer uit. Nu eerst een grote rust.
Voor de eerste keer deze tocht houd ik een sokkenwissel. Na de rust begin ik aan de 2e etappe, nog 16 km te gaan.

 
In Saint-Sever kom ik dit tegen. Niets is wat het lijkt, allemaal geschilderd.

Het stapt rustig door tussen het hoge maïs, af en toe een keer een heuveltop en dan blijkt later dat ik die mag beklimmen. Dat is zweten met deze temperaturen. Na nog twee keer een rust beland ik uiteindelijk in Hagetmau.
De VVV stuurt mij door naar het zwembad en daar krijg ik de code. Ik snap niet waarom ze dat bij de VVV niet kunnen doen. Gelukkig kan mijn rugzak blijven staan want ik kom er toch weer langs.

 
Als ik de refuge heb gevonden eerst even bijtanken onder het genot van…?
Na de douche voel ik me weer een mens. Ik haal eten bij de supermarkt voor vanavond en morgen.
Er blijven nog 4 etappes over tot Spanje. Morgen in ieder geval één van 28 km naar Orthez. Of ik die andere 3 in twee keer doe laat ik afhangen van hoe het morgen gaat.

De opmerkingen onder mijn blog en sms-jes worden door mij zeer op prijs gesteld. Sommigen merken op dat ik een week voor lig. Het is maar hoe je het bekijkt. Ik heb nu de tijd. Mijn voornemen is om in Spanje etappes van maximaal 30 km te pakken. Maar niets is zo veranderlijk als Hein. Na een dag als vandaag merk ik toch dat 35 de max is.

Lied van de dag:


7 opmerkingen:

 1. Pfff wat een hitte beschrijf je zeg..... hou je goed aan de 4daagse tips: goed blijven drinken en luisteren ja Hein goed luisteren naar je lichaam. Komt die pizza je onderhand niet de neus uit....o nee er stond ook al 2 x eend op het menu (als het maar niet Donald was hihi). En wat het lied betreft: leuk liedje maar IK HOOP WEL DAT JIJ TERUGKOMT HOOR.......groet, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ongelofelijk dat je alweer 50 dagen onderweg bent, gefeliciteerd daarmee.

  Mooi blijven lopen, groet Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hein, het is al even geleden, dat ik je schreef. Heb 3 pogingen gedaan en telkens werd mijn opmerking niet gepubliceerd. Dus nu maar weer proberen. Wat ben je al ver man. En ik geniet zó van je verhalen en foto's. Wij hebben morgen de najaarswandeling van de regio Friesland van het Genootschap in Kollum. Belooft een mooie wandeltocht te worden, georganiseerd door 2 leden, die daar wonen. Tussendoor lunchen we ergens en na afloop café Saint Jacques in het piepkleine kerkje van Augsbuurt. Trouwens ik heb de laatste tijd tòch al veel mooie tochten gelopen. Heb dus niets te klagen. Man, wat zul jij het af en toe verschrikkelijk warm hebben. Zeker als je tussen de maïsvelden loopt. Maar goed, dat je af en toe een kortere of langere rust inlast. Hein, alle goeds weer gewenst. Kwam bij een tocht de volgende tekst tegen: "belangrijk is niet de weg die je gaat, maar het spoor dat je achterlaat". Buen Camino!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hè, hè, het is dan toch eindelijk een keer gelukt!!!!
  Dag hoor, groetjes, Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hein, nu ineens krijg je veel reacties, leuk! ook ik doe weer mee, want je schreef dat je dit zo waardeert . Ik kan me voorstellen dat dat zo is.
  Ik heb inderdaad geen idee dat je voor op het schema ligt. Ik ken je schema dan ook niet. Bij mijn schoonzus en zwager die fietsten had ik het meer in de gaten dat ze te snel gingen. Maar het is een hele klus die "wandeling"en nu die hitte. Maar dat vroege starten is een goed idee , denk ik. Deden mijn schoonzus en zwager ook deze zomer. Hein maak er weer een mooie dag van . tot de volgende keer. groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Albert en Meintsje20 september 2014 om 05:36

  Gaat goed Hein!! Trochsette!! Je gaat het redden..wij gaan zo naar Amsterdam...dam tot dam loop. Met de trein....zin aan. We zijn weer helemaal hersteld van de KM Waalwijk...wel veel blaren gehad....maar ja...het lichaam is geen 50 meer! Pas goed op jezelf! Better let dan net de camino volbrengen. Groetjes!! Albert en Meintsje

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Hein, je gaat als een speer, besefte dat ik al 1 maand niet gelezen had, de tijd vliegt hier voorbij. Maar wat een mooi huis op de foto, knap geschilderd. Nu nog even verder lezen ;-) Succes

  BeantwoordenVerwijderen