Follow by email

woensdag 3 september 2014

Woensdag 3 september: Crozant - La Souterainne

De dames arriveren tegen 17.00 uur. Ik heb dan al even in de relaxmodus gezeten.

Voor een slaapplaats in La Souterraine werd mij geadviseerd te bellen. De eerste die ik belde was vol. Die gaf mij het telefoonnummer van de tweede en daar was het bingo. Wel zo gemakkelijk, ongemerkt loopt het toch prettiger. Vandaag 24 km en de dagen erna klimmen de kilometers weer naar de 30 per dag. De dames liepen tegen hetzelfde probleem aan als ik. Ik tref ze vandaag en dan misschien donderdagmorgen nog. Zij eten in de gite van de gemeente. Voor een nacht slapen oké maar er ook nog eten, nee bedankt.

Gisteren bij het dineradres had ik gevraagd of ik daar ook kon ontbijten. Dit was mogelijk maar een omelet erbij kon niet i.v.m. de regelgeving in Frankrijk. Jaja, één Europa en het draait allemaal om de regels en de centen. Bullshit! De winkel in het dorp werd gerund door een vrouw die naar de 80 liep. Dit soort winkels sterven langzaam uit ook door o.a. de regelgeving en een teruglopende omzet omdat ze niet op kunnen boksen tegen de grote supermarkten. Hoe gaat dit er straks uitzien voor de volgende pelgrims? Moeten die voor 4 dagen eten meenemen? Het restaurant had ook nog een slagerij en een bar annex restaurant, multifunctioneel dus. Het zat er wel gezellig en dat was het belangrijkst, ook al was het ontbijt zonder omelet.
Goed 8.30 uur ga ik op pad.
De eerste keer dat ik in korte broek start. Eerst is het nog wel fris. Zeker als ik in het dal van de Serdelle loop.
Stroomopwaarts, dus langzaam klimmen.


Als ik om 10 uur La Chapelle-Baloue binnenkom dan ........ begint iemand op het orgel te spelen. Tijd voor een pauze.
Wild zie ik onderweg niet meer alleen af en toe wat koeien, die krijgen duidelijk meer zon want ze zijn al lekker bruin. De bermen hier staan er ook mooi fleurig bij. Zo zie je ze langs een B-weg in Nederland nog niet eens.Als ik op zoek ben naar een nieuwe pauzeplaats kom ik dit tegen. Een ideale pauzeplaats. De wind waait er lekker door de haren. Ja, er zit weer een vachtje op! Later kom ik nog 3 van zulke bankjes tegen, kennelijk toch wat meer toerisme hier.
 
Even na 12.00 uur ben ik in Saint-Germain-Beaupré, tijd voor een stop. Ik ben al weer over de helft voor vandaag.
Als ik in Saint-Agnant-de-Versillat aankom zie ik de dames op terras zitten. Meteen laat ik even een foto van mijzelf maken voor het thuisfront. Voor het geval ze vergeten zijn hoe ik er uit zie.

Onder het lopen vandaag realiseer ik mij dat ik trots en blij met onze kinderen ben. Het gaat ze goed en ze zijn gezond. Het klinkt zo vanzelfsprekend maar dat is het zeer zeker niet.Als ik in La Souterainne ben trakteer ik de dames op een pilsje, ze komen vlak na mij aan. We halen een stempel bij de kerk.
Tot en met 31 augustus zijn er 943 pelgrims langs geweest.
En als ik naar mijn hotel loop tref ik nog een stel uit Nederland. We raken aan de praat en zij trakteren mij op een biertje. Zij zijn weer op zoek naar een huis hier in de buurt. Ze hebben een huis gehad in Chamborand. Een gezellig en open gesprek heb ik met ze gehad.
Morgen wil ik naar Marsac, 26 km verder, maar zien hoe het komt.


'sluit vriendschap met het goede in de mens, niet met zijn goederen'


4 opmerkingen:

 1. Hein , erg leuk die foto van jezelf, moet je meer doen dan zien we hoe je eruit ziet en of je een beetje op gewicht blijft:)
  Leuk dat je de dames steeds tegenkomt, toch een soort van niet alleen lopen. Kan me de gedachtes over je kinderen goed voorstellen, tel je zegeningen!
  Het leven is zo slecht nog niet, hé? groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is goed je te zien.....Vandaag een dvd besteld van de Camino......in 190 minuten kijken en dan in gedachten jou in die setting zien......ben benieuwd.....Ook maar weer even gekeken op de kaart waar je zien.......tjonge wat heb je al een afstand afgelegd zeg.........Krijg wel kriebels om deze tocht ook eens te doen........ We zien het wel.......good goan....Jeanette P.S. ik krijg het maar niet voor elkaar dus ik blijf maar een anoniempje......vandaar ....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Hein
  Het gaat prima zo, koppie erbij houden, het wordt nog mooier
  Gr. Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Hein, Mooi om te zien dat je al zo'n eind op weg bent. Respect hoor! En wat een prachtige foto's staan er ook op je blog. Leuk ook om een foto van jouzelf te zien. Alsof we jou ooit zouden kunnen vergeten :-) En het leest lekker weg, je verslagen.Zo is het net of we een beetje meelopen. Ik reageer niet elke keer op je blogs, maar ik lees ze wel heel trouw hoor. Hein, veel succes de komende dagen en vooral genieten. Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen