Follow by email

dinsdag 2 september 2014

Dinsdag 2 september: Gargilesse-Dampierre - Crozant

Zonsondergang in Gargilesse-Dampierre
Liset en Nicollet sliepen op hetzelfde adres als waar ik ook sliep. Zij zijn 2 Canadese wandelaars en nu 12 dagen onderweg vanaf Vézelay. Zij gaan tot Saint-Jean-Pied-de-Port. Het klonk al wat vreemd met de rollende rrrr maar in Quebec wordt natuurlijk Frans gesproken. Gelukkig konden ze ook wat Engels.

Voor het eten kwam iemand langs om de bestelling op te nemen. Ik heb kip in wijn met groente gehad en daarbij stokbrood. Na heb ik een perzik op sap gehad, nee Nadine, die heb ik niet op de Winterkolder manier opgegeten! Ik kom de nacht hier wel op door. Na het eten nog even een wasje gedraaid.

In eerste instantie was ik van plan om 33 km te lopen. Ik heb toch maar besloten om vandaag een kortere etappe van 19 km naar Crozant te lopen. Dan kan ik het vandaag mooi rustig aan doen.
De temperatuur gaat vandaag naar 25 graden met volop zon. Goed 8.30 uur vertrek ik, de dames zijn dan al weg.
De eerste 100 meter is niet moeilijk, dalen met de rem erop. Daarna gaat het berg op en neer net voor Cuzion haal ik ze in. Zij zoeken het terras op, ik heb al gepauzeerd op een bankje.
 
 
Als ik net vetrokken ben kom ik deze bekende druïde ook nog tegen.
 

 
Daarna gaat het via een smal paadje naar beneden maar snel gaat dat niet.
Beneden moet ik ook nog even over dit water stappen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maar wat volgt is dit:
 
 
 
Langs het water stapt het rustig door maar daarna is het weer vol aan de bak om boven te komen. Gestaag gaat het verder en om 11.30 uur ben ik al in Éguzon-Chantôme, tijd voor een terrasje en een rust. De helft van de afstand zit er al weer op voor vandaag.

 
 
Later hou ik nog een stop en laat dan mijn schoenen luchten en de sokken luchten. Het nadeel van die graspaden is dat de schoenen na 1 km nat zijn.
Bij deze rust realiseer ik mij dat ik net Swiebertje ben.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vlak voor een zware afdaling staat dit bord. Het is niet verboden om als bestuurder deze zware afdaling te maken. Qua gewicht kom ik schoon aan de haak ook niet aan de kilo's.
 
 
 
 
Na een afdaling ook weer een klim natuurlijk, net zo pittig als de afdaling zo niet pittiger omdat je het laatste stuk naar de kerk weer over een smal paadje mag gaan. Even de kerk in en dan op zoek naar de Mairie. Als ik daar ben loop ik nog een Franse jongen tegen het lijf die een deel loopt. Hij zal nog 9 km stappen en slaapt ergens in de natuur.

Trouwens, het is wel grappig om te zien dat je met één foto op vleesboek meer reacties krijgt dan met dit blog. Hoe ging dat liedje ook al weer. Iets van: veranderende tijd, net wat u zegt.

Met mijn schoenen gaat het nog steeds goed. De sok met het gat gebruik ik ook nog, het gat zit boven op de tenen dus tijdens het lopen geen last van.
Morgen loop ik naar La Souterrainne 25 km verderop.

'loop nooit naast je schoenen'
 
Gerrit van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Ik zeg...proost!
 2 opmerkingen:

  1. Ja, perzik op sap!!!! wat leuk dat je aan winterkolder dacht. (en aan mij:)
    Fijn dat je schoenen het nog "doen". Inderdaad lijken ze wel van Swiebertje! Niets mis mee, hoor!
    Hein ga zo door en ik blijf je volgen. Respect! lieve groet, Nadine

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oké, dan zal ik hier reageren :) . Mooie omgeving daar hè. In Crozant heb ik ook geslapen. Wel in een hotel hihi. De eigenaar was toen (en misschien nog) een fries om utens. Slaap je morgen bij de Engelsen? Die hebben een restaurant gehad, dus je kunt er lekker eten. De eerste pelgrims heb je ook al getroffen, dus de "eenzaamheid"is ook voorbij ;) Groetjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen