Follow by email

zaterdag 20 september 2014

Dag 51: zaterdag 20 september: Hagetmau - Orthez

Gisteravond waren er nog 2 pelgrims: Jean-Pierre en Theo. Jean-Pierre loopt tot Ostabat-Asme en Theo tot Santiago de Compostela. Zij lopen al een week samen. Gezamelijk hebben we in de refuge gegeten en vanmorgen samen ontbeten. Zij gaan om 7.30 uur de deur uit, ik een kwartier later.

Mijn eerste stop heb ik in Labastide. Wanneer ik weer loop realiseer ik mij dat als ik weer zo snel pauze neem ik op het heetst van de dag meer km moet lopen. Mijn 2e rust heb ik dan ook op 16 km in Sault-de-Navailles. Net voor mij zijn er 2 anderen gearriveerd. Mag jij raden wie?

 
Na de rust krijgen we weer lekkere klimmen en dalen met uitzicht op wat mij nog te wachten staat.

Onderweg ook nog een uitnodiging om water te tappen. Dat zijn mensen met hart voor de pelgrim!

 

Ja, en dan moet het er een keer van komen, het laatste departement in Frankrijk: Pyrénées-Atlantiques. Ik weet niet door hoeveel departementen ik gekomen ben. Wie het weet mag het zeggen.

Later als ik weer een stop houd maak ik alvast de herfsttafel klaar voor de juf, hoeft zij dat maandag niet te doen.Tja, en dan komen er weer 2 pelgrims voorbij, die heb ik vaker gezien. Als ik weer verder ga is het nog 7 km naar Orthez. Volgens mij zit ik daar weer vlak achter hun. Als ik de stad in loop zie ik inderdaad 2 mannen lopen. Op een bord staat VVV en ik word geroepen door 2 bekenden die de VVV niet kunnen vinden.

 
We zijn er gekomen en krijgen daar een sleutel van Hotel La Luna. Weer een mooi overnachtingsadres. Vanavond eten we hier ook. Bij binnenkomst was de temperatuur weer 30°C. Deze temperaturen zijn een mooie oefening voor Spanje, maar dan zal het wel frisser worden. Wat het voor mij morgen wordt weet ik nog niet. Het wordt in ieder geval 24 of 38 km, afhankelijk van hoe ik me voel en hoe het gaat. Voor wat betreft mijn planning: vanaf Maastricht was het 2250 km, daar had ik 90 dagen voor ingepland. Als ik 25 km per dag stap zou het net kunnen. Nu hoef ik nog geen 900 km meer te lopen en ik heb nog 6 weken om in Santiago de C. te komen.

4 opmerkingen:

 1. Hallo Hein, knap dat je al zoveel dagen loopt en ook nog wat in het vooruitzicht hebt. Als ik het zo lees dan ben je ook al behoorlijk sneller dan je zelf had gepland. Geniet nog even van het mooie Frankrijk en veel succes in Spanje!!
  Groeten Bauwina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Hein, ja, die hitte is echt vervelend voor je. Ik heb ff gekeken bij weeronline en het lijkt dat het iets koeler wordt. Naar 27 graden dan 25 ,scheelt toch weer wat. Hoe is het met je gewicht? Kan je genoeg kcal tot je nemen iedere dag? Je verbruikt natuurlijk enorm veel.
  Leuk dat je nu steeds bekenden tegen komt. Morgen weer een mooie dag, geniet van deze unieke ervaring. gr Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oe Oe Oe Hein....ik denk dat ik het antwoord op je vraag weet: Net voor mij zijn er 2 anderen gearriveerd. Mag jij raden wie?.....Zijn het Jean-Pierre en Theo......nou nou nou ..........vertel vertel......gr. Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op de vraag hoeveel departementen.....euh....geen idee.
  Afgelopen weekend hebben we de Dam tot Dam loop gelopen en heb bijzonder veel aan je gedacht......ik liep 'm namelijk op nieuwe schoenen. Op zich is het goed gegaan maar mijn kleine teentjes zijn nu net kleine verschrompelde knalrode garnaaltjes en raak je zo aan dan doet het bijzonder zeer. Dus dacht ik hoe zal dat met Hein zijn? Ik heb nu de hele dag de slippertje aan maar jij moet gewoon dagelijks weer je mooie nieuwe schoenen aan. Hoe het ook zij....ik hoop dat het jou beter vergaat als mij......Bijzonder veel respect voor je Hein...zo iedere dag gemiddeld 30 km per dag als 52 dagen lang.....nou petje af....echt respect.....groet Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen