Follow by email

zondag 31 augustus 2014

Zondag 31 augustus: Châteaumeillant - Montgivray

Zo zeg, dat kon ik wel merken gisteravond dat ik zoveel had gelopen! Ik had mij al voorgenomen om het vandaag rustig aan te doen en  daarom staat er een etappe van 25 km gepland. Mijn slaapplaats is geregeld voor vanavond, in Montgivray, een klein gehucht op 8 km van La Châtre.

Het was wel even lekker, gisteravond, bed hangen en een voldaan gevoel hebben.
Niet dat ik anders veel doe op de avond, maar gewoon relaxen met een sapje en wat chips erbij, erg fijn.
Mijn rugzak maak ik ’s avonds meestal ook al zover mogelijk klaar en ik kijk het een en ander na.
Mijn wekker ging vanochtend om 8 uur en om 7 uur was ik al wakker maar ben nog even blijven liggen. Rustig aan goed wakker worden en langzaamaan opstarten. Voor 9 uur ben ik al weer op pad.In het eerste plaatsje, Néret, is al een vlooienmarkt aan de gang direct tegen de kerk aan. Dat zie ik in Drachten niet gebeuren, gelukkig. Even buiten het dorp maar een korte stop gehouden. Intussen ben ik het departement Indre ingelopen.
Even later kom ik Jeanne d'Arc tegen als herderin bij een wasplaats.Langzaam stap ik verder en als ik Lacs nader dan......(vul maar in). Tijd voor een pauze.


Ergens in de middle of nowhere zijn een aantal volwassenen bezig met model helikopters, met wedstrijd en al. Met ook nog een echte landingsbaan erbij. Ze hebben hier het weekend een evenement van gehad.
De temperatuur is lekker maar het briesje op de vlakte maakt het net een beetje fris. Ben benieuwd naar de temperatuur.


 
Als ik in La Chatre aankom is het daar ook uitgestorven. Eén terrasje is open en daar pauzeer ik.
Wat vandaag ook weer opvalt: er zijn 2 soorten chauffeurs hier. De ene soort komt je heel snel tegemoet en gaat met een wijde boog om je heen, de jongere bestuurder is dat. De oudere bestuurder remt wat af maar gaat nauwelijks aan de kant.
De laatste 9 km vallen toch weer tegen. Na 6 km toch nog een korte stop en om 17 uur ben ik bij mijn slaapadres.


Morgen hoop ik Gargilesse-Dampierre te bereiken, een toch van 34 km. Als ik daar dan ben heb ik de zuidetappe er ook op zitten. De noordetappe vanuit Vézelay komt daar er ook weer bij.
Nu ben ik over de helft heen van het aantal kilometers in Frankrijk en wordt het gevoelsmatig snel korter. Maar...ik heb toch nog 600 km in Frankrijk te stappen. Het menselijk brein is maar een raar iets.


Vanavond om 20 uur eten maar weer zien wat de pot schaft.3 opmerkingen:

 1. Zo te zien heb je vandaag je poncho niet nodig gehad. Hier heeft het vandaag ontzettend hard geregend. De straten stonden blank omdat de putten het zo snel niet konden verwerken. Heel leuk je blog te volgen. Nou, en die 600km dat zijn nog héél veel stappen. Dit is een hele belevenis, blijf lekker genieten! Groetjes Baukje Br.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hein, het gaat goed, hé? ik volg je natuurlijk elke dag. Wij zijn 2 jaar geleden ook in Nevers geweest bij Bernadette. Bijzonder, vond ik. Hoe doen je schoenen het? Slijten ze hard of zou je Santiago kunnen halen met deze? Ik hoop het.
  Misschien krijg je loopmaatjes als de noordelijke route erbij komt. Want het is wat alleen zo overdag, hé? Vooral als het landschap ook nog eentonig is.
  Hein, zet hem op en tot de volgende keer. groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gistermiddag op youtube wat fimpjes over de Camino gezien.....loopt daar zo'n menneke helemaal in zijn eentje door de velden van Frankrijk......zo zie ik in gedachten jou dan lopen.....dappere stapper....
  Ik dacht dat het lopen van de Camino toch afzien zou zijn .....qua lopen is dat volgens mij ook zo maar qua eten.....is het volgens mij niet zo sober.....biertje hier biertje daar, chipje hier chipje daar.....hi....'t is je gegund hoor.....na zoveel stappen.....Vandaag ook even op de kaart gekeken waar jij zit....de kaart doet hier en daar wat gek (volgens de kaart loop je soms wat rare hoeken en wat heen en weer) ....je bent al VET VER zeg.....goed bezig.......ga zo door en zet 'm op....this sister is watching you.....Jeanette.

  BeantwoordenVerwijderen