Follow by email

donderdag 14 augustus 2014

Donderdag 14 augustus: Épernay - Montmort

Het doet mij goed om de reacties en bemoedigingen te lezen en ik hoop dat de mijn verslagen in de smaak vallen. Ik probeer antwoorden op jullie reacties in mijn verhaal te verwerken.

Gisteravond bij een kleine kroeg een plat du jour gegeten. Couscous Marrakech, niet verkeerd.

Vanmorgen op een harde manier wakker geworden, namelijk door de wekker om 6 uur. Ontbijt om half 7 en om kwart over 7 en route.

 

 
 
Vandaag 27 km wegstappen en om 16 uur word ik in Montmort-Lucy verwacht.

De route heb ik al snel weer opgepikt in Mardeuil. Vol goede moed ga ik op reis om er achter te komen dat ik een afslag heb gemist. Niet getreurd, ik ben nog op de route.
 
In Pierry kom ik een paar Australiërs tegen op een terras, tijd voor een bak koffie en een praatje en Anglais.
Om 9.30 uur maar verder en na wat stappen en stoppen en dwalen kom ik  in Marongis waar een bushokje staat, een mooi rustpunt.

Hier zet ik mijn kapotte sok even op de foto.
 

 
Intussen is het 11.30 uur en ik heb 15 km afgelegd. Verder gaat de reis door het bos.
 


 
Het  gras is helemaal omgewoeld, ik denk door everzwijnen of zo. Weer wat verder een rust op een kruispunt. En even later staat daar een ree op zo’n 30 meter van mij af.
 
ree zie je links tegen de bosrand aan

 
Ik sta uit de wind dus dat scheelt.
Volgens mijn routebeschrijving kan het hier in de lente erg nat en modderig zijn, schijnbaar is het nog lente!
 


Het tempo heb ik weer goed te pakken want voor 14.30
uur ben ik in Montmort-Lucy met uitzicht op een mooi kasteel uit de 15eeuw.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
En dan nu eerst even op een terras lekker bijkomen, dus tijd voor....
Dan is het wachten op mijn taxi die mij naar mijn overnachtingsadres brengt.
Dit was geen succes al wat er kwam....niks. Ik ben er gekomen en bij het hotel was het tijd voor een.....? Maar eerst gevraagd of ze daar nog een bed hadden. Ik vroeg één en kreeg er zelfs 3. Straks hier ook maar even eten en morgen kijken of ik ergens in Sezanne kan slapen.

Het weer was prima vandaag bij de start 8 graden, bij de koffie 14 graden en de hele dag droog gehouden, maar wel de hele dag met de poncho voor het grijpen gelopen.

5 opmerkingen:

 1. Beste Hein. Ik dacht een bericht gepost te hebben, maar kennelijk ging er iets fout? Dus 2e poging. Ik ben 6 augustus thuisgekomen van mijn vakantie in IJsland, maar had het daarna wat druk thuis. Nu de rust om je verslagen te lezen, erg leuk, ook de bijbehorende foto's. Je laat je niet klein krijgen door wat regen of een (slechte) slaapplaats. Je klinkt erg enthousiast en geniet volop, ga zo door. Ik ga elke dag een stukje met je mee als ik je verslag lees. Goede pelgrimstocht verder. Groetjes van Renée, de 'niet Friezin' van de wintersport begin dit jaar en een half jaartje later troffen we elkaar in de verzorging bij A'dam-L'warden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mmm Pelfort, goed voor de spieren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig dat je naar Santiago wandelt. Ik geniet van je verslagen en foto's.
  Het lijkt mij niet zo eenvoudig. Iedere keer weer een slaapplaats zoeken daar zou ik zo wie zo al gestresst van raken en dan nog dat je alleen wandelt. Petje af hoor. Ik blijf je volgen en wens je veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij volgen je tocht aandachtig en vooral met diep respect. Ga er maar aan staan. Wat zie je veel mooie plaatsen en wat leuk dat wij daar ook een beetje getuige van mogen zijn. Ga zo door en hou vol, we volgen je van dag tot dag.
  Hartelijke groeten, Wim en Alie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gisteren ook berichtje gestuurd, maar niet geplaatst zag ik. Dus maar weer een poging doen. Fijn dat je een mooie dag had. Kon de ree niet vinden op de foto, maar ik geloof je zo wel hoor, hi, hi. Leuk hè om al die verschillende nationaliteiten tegen te komen en er mee in gesprek te gaan. Soms kort, soms wat langer. Ben blij, dat je zó trouw je blog bijhoudt en wij je dagelijks kunnen volgen. Hein vrede en alle goeds! Ultreya!!

  BeantwoordenVerwijderen