Follow by email

zondag 31 augustus 2014

Zaterdag 30 augustus: Saint-Amand-Montrond - Châteaumeillant

Gisteren vergeten te vertellen dat ik de Auvergne al weer uit ben, ik loop nu in departement Cher.

Gelukkig gebruik ik Googlemaps hier in Frankrijk niet zoveel. Er zijn meerdere plaatsen met dezelfde naam. Ik gebruik uiteraard mijn routebeschrijving en het kleine kaartje dat erbij zit.

Gisteravond in de stad gegeten en daarna hier nog met de eigenaren en gasten gepraat, dan in het Frans dan weer Engels, best wel lastig. Het was gezellig en voor ik er erg in had was het alweer laat.
Ik heb dus geslapen bij amphoreduberry.com, ga maar eens op de website kijken.
Ik heb aan tafel gezeten met Engelsen en Polen die in Brussel wonen. Ook nog een gesprek gehad met een Franse leraar economie die hier 2 maanden was en weer terug ging naar Parijs. Het onbijt was ook royaal en goed half negen ging ik op pad.Spoedig ben ik in Bouzais. Een korte stop daar, zo te zien had ik het beter getroffen met mijn slaapplaats. Omdat ik iemand van de tijd ben word ik met klokgelui ontvangen in Loye-sur-Arnon. Tijd voor een grote stop. Helaas is de kroeg dicht maar er zijn wel 2 picknickplekken met vers water. Daar vul ik mijn flessen bij. Normaal heb ik aan een liter vocht overdag genoeg, een reservefles zit in de rugzak. Daarna weer door.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ik heb niks besproken maar wil naar Châteaumeillant via de korte route, dat scheelt 3 km.


Het gaat gestaag zijn gangetje en om goed 16 uur tref ik deze houten Klaas, herstel houten pelgrim. Die zit al een tijd te wachten daar in Saint-Jeanvrin. Ook daar maar weer even een grote stop gehouden zo voor het laatste stuk. Ik heb het wel gehad voor vandaag, weinig tot geen mensen gezien en ook weinig dorpjes gehad. Het landschap wordt wat eentonig als je tussen houtwallen door loopt.Het laatste stuk ga ik met gezwinde spoed verder en om 17.30 uur bereik ik Châteaumeillant. Al snel een supermarkt gevonden en als ik boodschappen heb gedaan realiseer ik mij dat een colaatje ook lekker is. Er staat een stoel voor de winkel, en deze jongen is weer boven jan.

De eigenaar vertelt dat er veel pelgrims langs zijn gekomen, zowel lopend als fietsend. Hij vertelt mij dat de camping niet ver meer is en ik ga even naar de VVV die mijn slaapplek regelt, toch nog 2 km extra vandaag.
Net voor 18 uur ben ik daar en de eigenaresse brengt mij naar de andere kant van het water waar ik een grote groepsaccommodatie tot mijn beschikking heb.
Eerst maar even bijkomen met een kouwe klets en even lekker languit in het gras liggen.
Vandaag heb ik uitgerekend dat ik 120 stappen per 100 meter doe op een normale weg. Dat betekent dat ik sinds mijn tocht al 1 miljoen stappen heb gezet. Je moet toch wat doen op de saaie stukken? Vandaag heb ik 40 km afgelegd waarvan dus 2 extra voor de slaapplaats.
Het eten bestaat vanavond uit bouillon, spaghetti bolognese en brood.
Iedereen weer een goede zondag.
 

1 opmerking:

 1. Hallo Hein.
  Alweer een maandje opstap. Volgens de verslagen die we elke dag met plezier lezen gaat het je prima af. Ook voor de komende weken veel succes en we blijven je volgen.
  Groeten Wiebe en Teikje.
  ps. Je kan de mooie foto's en verslagen na je tocht wel in boekvorm uitbrengen.
  Super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen