Follow by email

maandag 11 augustus 2014

Maandag 11 augustus: Château-Porcien - Bazancourt

Vanmorgen weer voor de wekker wakker, om 7 uur. Lekker rustig aan gedaan want de winkel is pas om 8 uur open. Daar is het wachten op, want ik wil eerst een vers ontbijtje halen en wat proviand voor vandaag.

De eerste etappe gaat naar Avancon op 6,5 km, het wil nog niet zo best. De afgelopen dagen zat mijn snelheid op ongeveer 4,5 km maar vandaag volgens mij lager. Maar rustig verder gaan.

Onderweg nog een schalfie gemaakt en door naar L'Ecaille.

Daar maak ik weer een stop bij la mairie.
Onderweg heb ik al heel wat monumenten gezien met betrekking tot de eerste wereldoorlog of zoals ze hier zeggen la grande guerre, dan is dit maar een klein monument.
Hier bel ik ook met Pomacle en hoor dat er een andere mairie is en ik krijg het juiste telefoonnummer. Ze vertelt het alleen niet in cijfers maar in getallen oftewel 94 is in het frans quatre vingt quatorze. Dus goed luisteren en nadenken. Ook wordt mij verteld dat ik in Bazancourt kan slapen en mocht dat niet kunnen dan moet ik daar bellen naar het telefoonnummer wat ze me gegeven heeft.
 


Als ik in Bazancourt ben bel ik met de plaatselijke mairie en ik kan om 15 uur de sleutel komen ophalen van mijn overnachtingsadres.

la mairie du Bazancourt

 
Bazancourt
 


Deze overnachtingsplaats lag niet helemaal in mijn planning maar ik heb besloten het toch maar even rustig aan te doen vandaag. Morgen nog 17 km naar Reims. En dan overmorgen ongeveer 10 km onder Reims zien te komen. De benen hebben wel wat rust verdiend en ik ben er ook wel aan toe.

Straks eerst maar eens kijken of er ergens eens hap eten te scoren is in het dorp.

1 opmerking:

  1. Zo Hein, nu heb ik al je berichten gelezen, leuk geschreven. Ga nu elke dag je volgen op de route. Fijn, dat het lopen zo voorspoedig gaat. Maar toch wel goed naar je lichaam blijven luisteren en niet té veel kilometers willen doen op een dag, maar dat weet je zelf ook wel. Heb vorige week de Heuvellandvierdaagse in Zuid-Limburg gelopen. Prachtig! Verschillende bekenden gezien, leuk! Hein, alle goeds gewenst en genieten van deze bijzondere wandeltocht!

    BeantwoordenVerwijderen