Follow by email

dinsdag 12 augustus 2014

Dinsdag 12 augustus: Bazancourt - Reims

Het eten zat gisteravond weer niet mee, beide restaurants vlakbij dicht en de andere restaurants zaten veel verder weg. Dus naar de supermarkt gegaan om brood, zalm, fruit en toetje te halen. Vandaag in Reims zal het toch wel een goede warme hap worden hoop ik.


De afgelopen dagen ben ik door pasgemaaide landerijen gelopen, dat was weer eens wat anders als de Ardense bossen. Met een fiets  of een karretje was het niet gelukt daar door heen te gaan.

De wegen die ik had waren lekker autoluw maar laat nu net het landweggetje waar ik liep ook de route voor het landbouwverkeer zijn. Dus moest ik steeds aan de kant.


Bij mijn tweede rust net na Fresne-lès-Reims zie ik Reims al liggen.

uitzicht op Reims

  
 
Weer krijg ik een lange weg. Nog één keer een rust in de zon, heerlijk.

Zelfs de Romeinen namen deze weg al, heel bijzonder. Het is nu eigenlijk recht toe recht aan en om 12.30 uur kom ik bij de kathedraal Notre-Dame in Reims aan.
Kathedraal Notre-Dame


Eerst maar even zitten en de boel aanschouwen. Na een tijdje ga ik naar binnen en dan blijkt dat de kathedraal echt heel groot is. Ook is er een tentoonstelling van voor 1914 en tijdens de oorlog.

Reims heeft dik 1000 dagen in de vuurlinie gelegen en de kerk en stad hebben er daar dan ook veel van te lijden gehad. Na de grande guerre is de kathedraal weer mooi gerestaureerd.

Ook steek ik voor deze en gene een kaarsje aan. Bij de uitgang zit het Franse Jacobsgenootschap, daar haal ik mijn stempel en maak even een praatje met iemand. Hij regelt voor mij een bed bij de cis, een jeugdherberg achtig iets. Daar kan ik mijn kleren in de wasmachine, ook wel eens fijn na al die handwasjes.



Terug op mijn kamer blijkt dat ik er een kamergenoot bij heb, weer een Mike maar deze komt uit Engeland. Hij is vandaag begonnen aan zijn Europa tour  van 17 dagen. Dit is zijn eerste stop hij wil o.a. nog naar Venetië, Praag en Berlijn.


Nu eerst maar shoppen en sightseeing. De Sint Jakobuskerk heb ik ook gevonden.
Sint Jacobuskerk
Voor de mensen in de Middeleeuwen heb ik in ieder geval diep ontzag gekregen. Geen kaart, geen routebeschrijving of aanwijzers. Probeer het dan maar eens te vinden.

Nu eerst kijken of ik een lekkere maaltijd kan scoren.


Morgen naar???

5 opmerkingen:

 1. Wauw Hein!!! Net even alles gelezen maar jeetje wat een avontuur ben je aangegaan!!! Baukje Baron. Ik schrijf me naam maar even voluit. Zag dat er nog een Baukje B is. X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hein ik hoop dat je vandaag lekker warm hebt kunnen eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat je al in Reims bent aangekomen! Fijn, dat je weer eens lekker hebt kunnen eten en de was doen. Ja, het pelgrimsleven heeft z'n ups en downs, maar......het gaat je lukken Hein! En als je het eens even niet meer ziet zitten (dat hoort erbij trouwens) dan krijg je vaak op de een of andere manier toch weer kracht en moed om verder te gaan. Blijf aan je denken en je volgen. Ultreya! Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel goed van je Baukje Baron er zijn ook een aantal Wiebe's die meelezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hihi maar er is maar 1 Jeanette .....toch???? En er is maar 1 Hein D......Wat ben je al ver zeg en wat een tocht......lees je verhalen met veel plezier en ben supertrots op je dat je dit kan...... gr. Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen