Follow by email

dinsdag 19 augustus 2014

Dinsdag 19 augustus: Ervy-le-Châtel - Collan

Gisteravond in de bar nog even aan de barman gevraagd naar het weer van vandaag. Volgens hem een knappe dag vandaag.
Toen ik vertrok was het wat nevelig en frisjes maar dat werd snel anders. Om 9.30 uur was de temperatuur al aangenaam.
Voordat ik vertrok ook nog even met Jean gesproken. Hij vertelde dat er veel Nederlanders en Belgen overnachten. Maar ook dat de meeste weinig Frans spreken en dat hij dan een tolk nodig heeft. Hij vroeg ook nog welke route ik in het bos had genomen. Toen ik zei dat ik via Chaillot was gelopen, vertelde hij me dat dat een verstandige keus was. De korte route naar links werd steeds moeilijker begaanbaar, heel veel glibberen en glijden. Goeie keuze dus gemaakt. Misschien een idee om hier toch maar een keer een FLAL-tocht uit te zetten.Onderweg in les Mézières kom ik dit bord tegen. Kan bijna niet anders dan dat deze mensen van nederlandse komaf zijn.

Ik mag weer het bos in en bij een jachthut met de naam ‘Les vieille foret’ maak ik weer een stop.De weg is rustig maar ineens komen er 2 vliegtuigen laag overvliegen. Gelukkig hoor ik ze aankomen anders was ik mij het apezuur geschrokken.
Zulke lange wegen geven je ook zelfvertrouwen, je weet immers dat je de goede weg hebt gekozen ook al zie je tijden lang geen markering meer. Wat dat betreft is dat ook goed voor mij. Want ik weet dat ik eigenwijs kan zijn (van wie heb ik dat), maar zelfvertrouwen hebben, dat wist ik niet.
Ook ik ben iemand die graag vooruit plant maar hier onderweg merk ik dat dat niet altijd gaat, de onverwachte dingen doen de plannen steeds veranderen. Zoals bijvoorbeeld een kwijtgeraakte slaapzak. Ik mag het loslaten en er op vertrouwen dat het goed komt.


Canal Bourgogne
Na Flogny-la-Chappelle kom ik weer bij een kanaal, ditmaal le Canal Bourgogne, gelukkig maar 5 km. Halverwege weer een stop. Tijd om te lunchen.
 
 
 
Na de lunch weer door naar Roffey en Bernouil. Daar staat deze kerk ter ere van Jacobus de Meerdere. Ook deze kerk is gesloten. Het bijzondere aan deze kerk is dat hij gebouwd is als vier cirkels, als een klavertje vier. Uiteraard staat de kerk aan de Rue Saint Jacques. Hier weer even pauze gehad.
Nu door richting Collan.
 
 
Onderweg kom ik dit tegen. Deze boer verbouwd, denk ik, rotsen of zo.
 
Tegen vijven kom ik bij mijn overnachtingsadres aan na eerst nog even een sapje voor bij mijn noodrantsoen gehaald te hebben.
Dan nu in de relaxmodus.
 
Vandaag weer 28 km gestapt. Morgen wat minder stappen, dan wil ik naar Saint-Cyr-Les-Colons, ongeveer 20 km.
 
Vergeten te melden gisteren: de vrouw die mij een lift gaf reed in een Renault Clio. Ik stapte in met de rugzak nog op en de poncho aan. Zie je het al voor je binnen no time alle ramen beslagen. Zelf zat ik haast tegen het voorraam met mijn kleine neus.
 
Verder ben ik nieuwsgierig hoe het met Jelle Tromp gaat en waar hij zich bevind.


3 opmerkingen:

  1. Hé maat, super om jou zo te kunnen volgen. Mooie verhalen en prachtige foto's. Suc6 Camino!!! Groetnis út Bitgummole.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een verhalen weer en prachtige foto's.........Als ik goed geteld heb nog 22 km naar Vezelay......suc6...Jeanette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je klinkt heel relaxed als ik je verhaal zo lees. En mooi, dat je zelfvertrouwen groeit, want ja, dat heb je wel nodig. Het komt toch allemaal zoals het komt en het komt heus goed!!! Ben heel benieuwd naar je aankomst in Vezelay. Fijne dag morgen, Elly

    BeantwoordenVerwijderen