Follow by email

zondag 10 augustus 2014

Zondag 10 augustus: Signy-l'Abbaye - Château-Porcien

De mensen die mee hebben gedaan met de Dodentocht in Bornem zijn, waarschijnlijk, ook al weer wakker na een goede nachtrust net zoals ik. Tja, je hebt het weer niet in de hand. Ik heb even overwogen om mijn eigen dodentocht te lopen, van Rocroi naar Reims is ook 100 km. Maar dat vond ik toch wat te gortig.
Hopelijk zijn jullie spieren weer hersteld.


René, gefeliciteerd met de kleine meid, geniet ervan en beppe Stina, niet teveel verwennen, die kleine Summer.


Vandaag mocht ik uitslapen. Om 8 uur pas ontbijt dus mooi rustig aangedaan en om 8.30 uur weer op de route, nu richting Château-Porcien.


In Lalobbe even pauze genomen
 
Lalobbe
en dan komt er een Fransman in een BMW Z3 naar mij toe die me de weg naar Reims vraagt. Een navigatie kon er zeker niet meer af.

Na deze rust kon al rap de poncho weer aan, net als toen ik vertrok vanmorgen.
Maar ook dit weer heeft zijn charmes, kijk alleen maar naar de  mooie wolkenluchten.
 
Wasigny
Via Wasigny naar Hautville. Net hiervoor even een droog momentje en dus tijd voor een rust. Als het weer begint te regenen besluit ik om verder te gaan. Het is nog 8 km,  een weg van 3 km en eentje van5 km. Onderweg maak ik op de droge momenten even een paar sfeerplaatjes van de weg die ik al heb afgelegd.


Dat is maar goed ook want als je deze bordjes tegenkomt word je niet blij. Daarom deel ik de weg ook op in etappes zodat hij wat overzichtelijker wordt. Ik kijk voorlopig niet te ver vooruit, het gaat goed en ik stap ook meer kilometers weg als ik had gedacht maar dat is een goed teken denk ik dan maar.mijn eerste pelfie


Halverwege het laatste stuk maak ik nog een pelfie, een selfie van een pelgrim, met op de achtergrond nog een stuk van de afgelegde route. En dan plotseling komt er op nog geen 30 meter van mij een ree langs gerend, prachtig!

 
 
 

 
Het laatste stukje gaat ook voorspoedig en even na 16 uur kom ik in Château-Porcien aan. Als ik het dorp binnen kom is het Maison de Maire meteen links. Daar ligt een lijst met 6 telefoonnummers die ik kan bellen voor de gite. Helaas, niemand neemt op. Dan maar bij de eglise kijken, ook daar niemand aanwezig. Terug naar de gite op nummer 9 en dan komt een opgeschoten knaap naar mij toe en zegt dat ik met hem mee moet gaan voor de code. Ik achter hem aan richting de kroeg waar ik de code krijg.

Terug naar de gite om te wassen en te douchen. Als dat klaar is wordt het wel erg donker binnen. Ik doe de deur open en dan blijkt dat Jakobus mij weer goed geholpen heeft. Het waait hier erg hard en het water komt met bakken naar beneden. Ik zit ineens aan een waterweg. De spullen dan maar klaar leggen voor morgen als dat klaar is weer naar de kroeg. Alles is verder dicht en in het dorp is verder geen hap eten te krijgen dus mijn noodrantsoen maar aanspreken.
Morgen is de bedoeling weer 30 km te stappen dan naar Pomacle, 10 km voor Reims.


2 opmerkingen:

 1. Hein, ik vind het geweldig zoals je door stapt richting Santiago. Ja, het is een heel eind en dat blijft het voorlopig nog wel. Maar elke meter die je afligt brengt je dichter bij je doel. Zo moet je maar denken. Nu loop je weer alleen , begrijp ik.
  Gisteren heb ik het tijdens onze fam dondersdag nog uitgebreid over je gehad. Mijn schoonzus en zwager zijn nl net terug van fietsen naar Santiago. ook een hele prestatie maar dat gaat wel erg snel als je het vergelijkt met lopen. JIj moet meer geduld en tijd hebben. Hoe doet het lijf het? De knieën? En neem je ook zo nu en dan een rust dag ? En genoeg eten, hé! Je bent al een slanke vent en je verbruikt veel energie als je iedere dag ongeveer 30 km loopt.
  Hein , succes morgen en tot de volgende keer. gr Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hein, ik volg trouw bijna elke dag je blog. Super om te lezen en met je mee te leven! Leuk hoe je in deze korte tijd al nieuwe vrienden hebt gemaakt, wat gaat dat makkelijk met wandelen he ;-)
  Keep calm and walk on!
  Groetjes Carola

  BeantwoordenVerwijderen