Follow by email

zondag 19 oktober 2014

Zondag 19 oktober: Santiago de Compostela

Iedereen hartelijk bedankt voor de aanmoedigingen en felicitaties. Nu mag ik mijzelf ook in het rijtje zetten!

Oké, ik ben in Santiago de Compostela aangekomen. Maar de rest van dit jaar zal ik nog eens op mijn blog schrijven wat het met mij heeft gedaan. De wandeling is afgelopen maar de reis is nu pas begonnen. Tot het einde van dit jaar daar meer over, ik hoop dat jullie me blijven volgen. Vanaf volgend jaar waarschijnlijk weer normale beschrijvingen van wandeltochten die ik doe.


Gisteravond eerst nog even wat eten. Daarna terug naar het plein voor de kathedraal om daar weer een paar anderen op te pikken en nog even wat te drinken ergens in de stad. En dan komt de familie Osinga weer om de hoek. Zij zijn hier al 3 dagen, maar dat kan ook makkelijk als je met de fiets bent.

 
Vandaag ga ik nogmaals naar de Kathedraal om het allemaal mee te maken. Om 8 uur ben ik al weer wakker en ga op zoek naar een gelegenheid om te ontbijten in de buurt van het hostel. Gelukkig is er 100 mtr verder een restaurant. Daarna ga ik naar de Fransiscus kerk voor mijn andere compostela. Die is maar eens in de 100 jaar mogelijk. Als ik daar heen ga tref ik Pepsi die net uit Finisterre komt. Toch maar weer terug naar mijn hostal om haar rugzak te dumpen.
Samen weer naar de kerk om de compostela op te halen. De kerk gaat pas om 10 uur open. De eerste pelgrims ben ik dan al tegengekomen.
Later treffen we de anderen en drinken eerst wat. 
Dan is het ook tijd om naar de mis te gaan. Dat was wel mooi om mee te maken maar wel erg druk. De botufomeria gaat ook heen en weer. Een mooi gezicht, google daar maar eens op.
Daarna gaat ieder zijn eigen weg om souvenirs te kopen. Als we elkaar om 16 uur weer treffen is het eerst tijd voor een sapje en daarna gaan we naar het Parador om te kijken of we daar gratis kunnen eten. De eerste 10 pelgrims kunnen dat namelijk doen op vertoon van hun credential. We zijn nr 2 t/m 8….

6 opmerkingen:

 1. Hoi Hein,
  Van Harte Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie. Maar liefst 2297 km vanaf Elsloo heb je gelopen in 79 dagen. Slechts enkele dagen een rust genomen.
  Heel bijzonder!! En nu naar huis waar je gezin op je wacht na zoveel weken alleen te zijn geweest. Doe ook een groet aan Jannachien die al die mooie pagina's heeft gemaakt met jou tekst en foto's. Jullie waren echt een team!! Bovendien veel gezondheid gewenst.
  Een goede terugreis en na al die weken je gevolgd te hebben zal ook ik je verhalen en belevenissen moeten gaan missen.
  Het ga je goed en wij zien elkaar vast binnenkort bij een wandeltocht!
  Groet Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geniet van het laatste rukje Hein. Je hebt fantastisch doorgezet ondanks tegenslagen.Natuurlijk blijven je wel volgen...maar dan vooral op de tochtjes straks weer in je vertrouwde omgeving. Nogmaals klasse wat je hebt gedaan, petje heb ik al 2 weken af voor jou en BUON THUISKOMST STRAKS!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Hein. Ik blijf je zeker volgen want ik ben inderdaad benieuwd wat deze pelgrimstocht met je gedaan heeft. Misschien ben je weer mee in januari als chauffeur naar Westendorf, kan je je verhaal doen. Groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Hein, ook ik zal je zeker blijven volgen de komende maanden. Ben veel te nieuwsgierig van aard:) nee, hoor, ik heb oprechte belangstelling .
  Het lijkt me zo raar dat je nu ineens geen 30 of meer km hoeft weg te trappen?
  Ik bedoel je lijf is dat gewend en voel je nu afkick verschijnselen?
  Nou, Hein, geniet nog een dagje van Santiago en daarna weer genieten je lieve vrouw en kinderen. gr. nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Natuurlijk blijf ik je volgen Hein. Zal je mooie verhalen missen. Fijn dat je nog allerlei dingen doet in Santiago. Dat vergemakkelijkt het afkicken.....hoewel???
  Nu nog een dagje medepelgrims treffen, terrasje pikken, enz. en dan morgen naar huis! Weer fijn bij Jannachien en de kinderen. Goede vlucht morgen! En tot gauw ziens!!!! Gr. Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 6. een enorme prestatie.
  graag tot een volgende wandeling hier in nederland, frouk

  BeantwoordenVerwijderen