Follow by email

donderdag 16 oktober 2014

Dag 77: donderdag 16 oktober: Gonzar - Melide

Samen met Tony heb ik gisteravond gegeten. Het was niet veel maar ik had wat binnen. Genoeg om de nacht door te komen.
In de albergue hadden we even het idee dat we de enige niet Spanjaarden waren. Toen we terug kwamen hoorden we gelukkig ook nog wat Engels praten en zagen we nog een paar bekenden. Maar de Spanjaarden hebben nog even de overhand. We verwachten dat we ze vandaag achterlaten. De meesten doen de laatste 100 km en dan is 30 km per dag teveel. Vandaag treffen we Freek en Tim als het goed is ook weer.


Vanmorgen om 7 uur ben ik één van de eersten die wakker is. Samen met een Amerikaanse, Maria, stap ik de deur uit. Het is dan nog droog, zij gaat meteen van start . Zelf pak ik de bar 500 meter verderop om te ontbijten. Als ik bijna weg wil en nog even buiten sta een peuk te roken komt er een bus aan waar de eerste pelgrims instappen. Het is goed begonnen te regenen. De poncho maar aan en gaan met de banaan. Het is bijna 8.30 uur en nog niet helemaal licht. Het duurt een tijd voor ik de eerste pelgrims tref. Tegen die tijd staan mijn schoenen vol water. De waterplassen ontwijken hoeft dus niet en zelfs de waterval die ik langs moet doet mij niks meer.

Om 11.30 uur ben ik in Palais del Rei, dus tijd voor een stop samen met Maria. ‘s Middags lopen we samen en genieten van het weer.

Helaas heb ik geen go pro bij mij om betere filmbeelden te maken.


Vier km voor Melide krijgen we het hoogtepunt van de dag. Een weg: aan beide kanten een muurtje en 10 cm water op de weg.


 
Het eerste stuk ga ik over het muurtje en het tweede stuk toch maar door het water. Maria help ik op die manier over het muurtje maar zij moet er het laatste stuk ook doorheen.

 
Daarna toch nog even een korte stop in een grote tent die we helemaal voor ons zelf hebben.
 
 
 
 
Om 15.45 uur bereiken we albergue Apalador. We hebben de vrije keus op de kamer, we zijn de eersten. Vandaag dus maar één bui gehad die nog steeds aanhoud. Koud is het niet geweest vandaag. De hoeveelheid water uit mijn schoenen is ongeveer een liter, het stroomt eruit. Morgen naar Santa Irene, 28 km verderop.
 
Song van de dag:6 opmerkingen:

 1. De song van de dag, die je hebt gekozen zegt alles! Prachtig! You don't give up!
  Voor morgen: Vrede en alle goeds! Elly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hein.....het betrekkelijke van het leven zijn wij ook weer eens mee geconfronteerd. Zo heb je een naar het schijnt gezonde hond en een dag later is ze dood. Trieste dag....nachtin de weer smorgens dok...dan de diagnose....de prik....en begraven. Bij het laatste hoorden we de kerkklokken luiden...ook buurvrouw waar we eigenlijk heen zouden werd begraven 200m.verderop. Toen wij Doerak in zn grafje legden galmden dus de kerkklokken. Het betrekkelijke en de zin van het leven spookten vandaag door onze koppies....iets waar jij je gedachten de afgelopen maanden waarschijnlijk ook wel hebt laten gaan...morgen 28km.....je bent er bijna...nog even trochsette! Zet hem op en in gedachten lopen we het laatste stuk helemaal met je mee...veel plezuer bij de intocht....groetjes van Albert en Meintsje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Beste Hein. Wat een water zeg, ik vraag me af hoe je de schoenen weer enigzins droog krijgt. Oude kranten erin wil nog weleens helpen...Maar je bent een doorzetter, dat is maar weer eens bewezen. Je gaat gewoon lekker door, top. Groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi, Hein, wat een heftige dagen maak je mee en ook je gezin. Maar gelukkig is het weer goed met je vrouw al blijft de teleurstelling natuurlijk nog groot dat ze niet mag vliegen en naar je toe kan komen. En ook jammer dat het weer nu zo slecht is. Je, het venijn zit hem in de staart, zeggen ze wel. Maar jij bent een bikkel en stapt rustig door , met een peuk, hahaha, geweldig dat je mijn vraag dan weer beantwoordt. Wat apart dat er dan mensen zijn die "maar"100 km lopen. Maar, ja, ik zeg niets, ik doe ze het niet na:)
  Hein, morgen weer gezond op en geniet nog van de laatste km.
  groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hein,
  Nog 1 nachtje en dan ben je bij Jacobus. Veel sterkte met je emoties, jammer dat je het niet kunt delen met Jannechien.
  Groetjes Liana

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh Hein....wat een waterval zeg......en wat vind ik het spannend nu je zo steeds dichter bij SdC komt........Geniet van je laatste kilometers en vooral van je eerste blik op je eindpunt.......groet Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen