Follow by email

vrijdag 17 oktober 2014

Dag 78: vrijdag 17 oktober: Melide - O Pedrouzo

Langzaam maar zeker komt mijn einddoel in zicht...

In eerste instantie heb ik overwogen om mij te laten sponsoren ten behoeve van de Stichting KinderOncologische Vakantiekampen http://www.skov.org/ en de Imena Foundation, http://www.imenafoundation.nl/.

De SKOV zet zich in voor kinderen met een vorm van kanker om die samen met lotgenoten een onvergetelijke vakantie te bezorgen in de zomer, herfst of winter. Hun motto: 'opgeven is geen optie' heeft mij de laatste dagen ook geholpen.

De Imena Foundation zet zich in voor een beter bestaan van de mensen in Afrika. Dit in de vorm van hulp voor gezondheidszorg en opleiding voor de kinderen daar. Deze beide organisaties hebben geen overhead kosten en draag ik een warm hart toe.
Doe ermee wat je wilt maar ik heb zelf regelmatig aan deze twee gedacht.

Zelf ben ik er van overtuigd dat ik een prestatie heb geleverd, maar dat geldt ook voor het thuisfront dat het zonder mij heeft moeten stellen. Zeker de afgelopen dagen. In het bijzonder moet ik toch nog vermelden dat ik alleen de tekst en foto's voor het blog heb aangeleverd. Jannachien, mijn vrouw, heeft het er op gezet. Ook de afgelopen dagen toen ze in het ziekenhuis lag. Ik ben zeer trots op mijn gezin en de door hun geleverde prestatie. Dinsdag gaan wij elkaar weer zien. Vroeger dan gepland en ook nog onder andere omstandigheden.
Nu had Paulusma Reizen dit jaar ook een reis naar Santiago de Compostela op het programma. Hopelijk volgend jaar weer, want ik weet de route nu.

Gisteravond ben ik samen met Maria gaan eten. Dan komen we de gebroeders Freek en Tim ook tegen die ons gezelschap komen houden. Iemand moet mij toch in de gaten houden. Even later komt Tony er ook aan. Marga, een Duitse, zit alleen aan tafel en dat kan natuurlijk niet. Dus we nodigen haar uit om bij ons te komen zitten. Het wordt weer een gezellige avond. Om een uur of half tien arriveren de broertjes van Tim en Freek ook, die treffen we vandaag wel weer.

Wanneer ik morgen in Santiago de Compostela aankom komt er een kort stukje hier op het blog te staan dat ik gearriveerd ben. Ik zou het fijn vinden als je dan hier een reactie plaatst in plaats van op Facebook op mijn tijdlijn.

Goed, ik zit dan toch weer wat verder dan gepland. Namelijk in O Pedrouzo. Vanmorgen was ik vroeg wakker, om 3 uur en daarna heb ik niet meer geslapen. Het wordt een lange dag.
Om 7 uur pak ik mijn spullen en maak Maria wakker. Daarna ontbijten en op pad, Maria is dan al weg, die ontbijt later. We zullen elkaar weer treffen vandaag. Niets is minder waar, de hele morgen zie ik sowieso weinig mensen.


 
Het lopen wil ook niet zoals ik wil. Ook niet na een lange stop. Het laatste uur haal ik wel veel mensen in dus mijn tempo is goed, daar ligt het niet aan.


 
Als ik nog 1 km naar Santa Irene moet valt er nog een beste bui die ik gelukkig aan zag komen. Dat was ook een van de redenen om door te lopen. Wat de route betreft: veel door het bos en af en toe een dorpje. Daarom heb ik ook maar weinig foto's gemaakt.

Song van de dag:


14 opmerkingen:

 1. Hein, succes met de laatste loodjes! en geniet morgen van elke minuut! Groeten Bauwina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een fantastische dag toegewenst morgen! It giet oan: YOU DID IT!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hein, heel veel succes morgen met het laatste 'stukje', geniet ervan. Ik vind je een topper!! Groetjes Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hein, wat fantastisch! Je hebt het toch maar mooi gelikt. RESPECT!!! Maar ook zeer veel respect voor Jannachien en je kinderen, zeker na de laatste moeilijke dagen. Ook al zal het een emotionele binnenkomst worden, ik hoop dat je er toch van kunt genieten. Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hein, nog ien dei!!! Genietsje derfan. Groetnis van de buorlju

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hein, silst do moarn wol fan de léste pear kilometerkes genietsje?
  In hiele noflike dei tawinske.
  Oant sjen Baukje (H ploeg)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Hein .GEWELDIG deze prestatie zeker ook voor Jannachien die jou de mogelijkheid heeft gegeven om dit te doen .Voor volgende week een goede thuisreis
  en lekker even knuffelen met J EN DE KIDS Ik wij zullen de verslagen gaan missen.
  TJITTE

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Hein.
  Wat zul je morgen een geweldig gevoel hebben bij binnenkomst van Santiago. Ik heb geen idee hoe zo'n binnenkomst er uit ziet maar geniet er van. Wat heb je een geweldige prestatie geleverd!!! Helemaal uit Nederland naar Santiago.
  Nog een paar fijne dagen toegewenst.
  Als je weer terug bent hebben we het er vast nog wel over.
  Groet Anne.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Hein wij wensen je morgen veel plezier met de laatste kilometers naar Santiago.
  Super prestatie van jou.

  Groeten Wiebe en Teikje.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hein, nog ff en je bent er . Volgens mij minder dan 20 km. Wat zal dat raar zijn om er na al die dagen ineens je doel bereikt te hebben. Ben heel benieuwd hoe het voelt voor je. Hoe je de sfeer In Santiago vindt! in ieder geval zal het morgen beter weer zijn, volgens mijn weeronline dan. Ik hoop dat ze gelijk hebben.
  Ook ik zal je blog erg missen, het is inmiddels een gewoonte geworden om s'avonds laat even te lezen waar je bent en wat je beleefd hebt. Dus de bloglezers moeten ook afkicken maar dat gaat ons lukken.
  Mooi dat je aan de SKOV denkt , doe ik ook. Het seizoen begint weer en ik hoop binnenkort te horen of ze me weer nodig hebben als skijuf. Ik hoop het wel natuurlijk.
  Hein, zet hem op en geniet . groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Hein.
  Van harte met je prestatie en welkom bij de club.
  Geniet er van.
  Gr uit Akkrum. Mede pelgrim Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Beste Hein, ik word er een beetje stil van...Ik heb genoten van je blog, heel bijzonder om zo met je mee te reizen...Ik zal je goede doelen bekijken en zeker steunen als een 'sponsoring'.
  Vandaag, zaterdag, kom je dan aan bij je einddoel, SdC, toch anders dan je had verwacht...Maar, beleef het... ik kan er niet over meepraten, maar het moet een belevenis zijn, en al is je familie er niet 'lijfelijk', in gedachten zullen ze bij je zijn en meerdere mensen. De dienst in de kerk moet heel bijzonder zijn met de enorme wierookvat dat door de kerk 'zwiert'.
  Ik ben ontzettend trots op je. Geniet nog even van de laatste kilometers en je einddoel. Heel veel succes en plezier. En wat een geweldig gezin heb je achter je staan met Annachien voorop, daar kun je zeker heel erg trots op zijn. Zonder zo'n achterban is deze tocht niet mogelijk.
  Veel groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hein . Een toppertje ben je om dit in de gestelde termijn uit te voeren. Geniet van de laatse kilometers. En geniet ook in Santiago. Een goede thuis reis. Tot snel BRO. Groetjes Wiebe.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hein, wat heb je een prestatie neergezet, niet gering, je hebt je kans gegrepen en morgen bereik je het doel dat je wilde bereiken. Ik hoop dat het een belevenis zonder weerga is en dat je er heel lang van kunt nagenieten. Heel jammer dat je gezin, er niet bij kan zijn, maar ik weet dat ze in gedachten bij je zijn, zonder hun steun en in het bijzonder Annachien had je dit niet kunnen doen. Ik wens je morgen een mooie dienst en een mooie thuiskomst volgende week. Ook ik moet even afkicken van je blog, Het gaat jullie goed. Jannie.

  BeantwoordenVerwijderen