Follow by email

maandag 20 oktober 2014

Maandag 20 oktober: Santiago de Compostela - Cabo Finisterre

Het was dan gratis eten dus ik mag niet klagen. Het was niet erg veel maar toch genoeg om de dag door te komen. Na het eten  nog wat door de stad gelopen en weer een terras gepakt. De anderen hebben last van de rust stand, gelukkig ik niet.

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker. Voordat ik de bus pak wil ik eerst ontbijten. Het schijnt een reis van dik 2 uur te zijn. Om nou pas wat om half 12 te gaan ontbijten is mij te laat. Het wordt ook weer de eerste keer sinds lange tijd dat ik in een touringcar kom. Kan ik vast weer wat wennen. Ook zo lang achter elkaar op een zachte stoel zitten is lang geleden. Ook dat is weer wennen. Onderweg is er nog een chauffeurswissel dus ik kan even een frisse neus halen.

 
Tegen 11.30 uur komt de bus aan. Klokslag 12 uur ben ik bij Cabo Finisterre. Daar nog 3 km gelopen dus de 2300 km heb ik vol gemaakt.
 

 
De zon schijnt, korte broek heb ik aan, hier en vandaag is toch nog MIJN camino geëindigd. Terug in Finisterre eerst even een hapje eten. Schnitzel mit pommes und salat. Om 15 uur neem ik de bus weer naar SdC. Het was kort maar goed. Vanavond nog een paar tref ik nog een paar bekenden die vandaag binnen gekomen zijn. Maar uiteraard eerst eten. Met wie zien we dan wel weer.

Nog even wat statistiek:


Blaren       : geen
Schaafplekken: aan de binnenkant van de benen elk één.

               Opgelopen afgelopen donderdag
Bier         : genoeg
Wijn         : wat minder
Eten         : kon meer
Kilometers   : zie tekst hierboven
Plezier      : genoeg
Advies       : aanrader om de Spaanse route te doen.


Oant sjen, IEDEREEN HEEL ERG BEDANKT!!


Zaterdag ben ik weer present bij de FLAL in Appelscha, 25 km.


Song van de dag:

7 opmerkingen:

 1. Hey Hein, gefeliciteerd!! En voor morgen een goede terugreis. Groetjes Marcel & Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Hein dat je ook nog naar cabo Finisterre geweest bent. Daar verbranden de pelgrims hun kleding heb ik gelezen! Heb jij ook zoiets gedaan?
  Fijne avond en nacht en morgen goede vlucht terug naar huis.
  xx Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nogmaals van harte gefeliciteerd Hein! maar ook Jannechien en jullie kinderen. Het was me even schrikken toen ik las de Jannechien in het ziekenhuis lag, maar da's gelukkig goed afgelopen. Ik heb werkelijk genoten van jouw verslagen en bijtijds ook de droge humor, en hoop je binnenkort weer in het NLse te kunnen ontmoeten.

  Bosso.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wens je een goede reis naar huis.....en alle goeds weer thuis.....dat zal wel wennen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Hein,
  Bedankt voor je mooie verhalen, de rest horen we zaterdag wel. Nu maar gauw naar je familie, die jou zo lang hebben moeten missen. Toppie dat ze je zo gesteund hebben.
  Oant sjen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hein, ik sluit me aan bij Liana betreft je mooie verhalen. Ik heb ervan genoten. Ook de mooie foto's die je plaatste.
  En ik zal je zeker blijven volgen komende tijd. Ik ben benieuwd wat dit allemaal met je heeft gedaan.
  En Appelscha is voor mij iets te ver weg voor een 1-daagse tocht :-) Maar ik hoop je bij een andere FLAL tocht weer eens tegen te komen.
  Oant sjen!
  Groeten, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Hein. Goed te lezen dat je nog naar Finisterre gegaan bent.
  Als ik deze reactie plaats ben je op weg naar huis of misschien al thuis, dat laatste hoop ik, want het weer wordt hier nu zeer onstuimig. Geniet van je thuiskomst en van je familie, wat zijn zij een grote steun voor je geweest, geweldig. Groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen