Follow by email

zondag 12 oktober 2014

Dag 73: zondag 12 oktober: Molinaseca - Villafranca del Bierzo

Dat wordt vandaag weer gas geven!
Bonensoep vooraf, salade en spagetti en perzik, ananas met cake na. De tafel heb ik gedeeld met 6 Koreanen en een Duitse. Kim, één van de Koreanen, merkt op dat er niet veel mensen van onze leeftijd op de camino zijn. Dat klopt inderdaad. Of ze zijn minimaal 15 jaar ouder of 20 jaar jonger. Het is geen afspiegeling van de maatschappij, maar wel een mooie mix hier.
 
Gisteravond was weer een gezellige avond en ik heb met diverse mensen gesproken. Vanmorgen al bij het ontbijt had ik een diepgaand gesprek met Kim. Dat was dus een zwaar ontbijt. De eerste mensen zijn dan al weg, ze hebben mazzel, het is nog droog.
 
 
 
Even een foto van de bende in de hal gemaakt. Er komen namelijk een paar mensen terug omdat het is begonnen te regenen. Zelf heb ik het geluk dat het meeste naast mij neervalt.
 
 
 
 
 
 
 
Helaas dus geen foto's van Ponferada, reden om daar nog eens naartoe te gaan. In Columbrianos neem ik koffie met een chocolade croissant. Onder het genot daarvan een zwaar gesprek met Franseca, een Italiaanse. Later zetten we dat voort onder het lopen. Voor Cacabelos zeggen we elkaar gedag en ik neem daar een pauze.
 
Vanmorgen voor de eerste stop ook al twee Nederlandse dames tegengekomen die vandaag zijn gestart. Na mijn 2e stop tref ik hen weer en praat even met hun. Een iets lichtvoetiger gesprek.
 
 
 
Uiteindelijk breekt de zon weer door en mag de poncho uit. Tegen 15 uur check ik in bij Albergue de la Piedra. Dat is een kleine albergue, max. 26 mensen, maar die komt wel vol. Dit is de laatste in Villafranca del Bierzo. Zelf pak ik nooit de eerste maar ik wist niet dat dit de laatste was. Dat scheelt me morgen weer. Dan wil ik naar O Cebreiro, 30 km verder. Maar dat kan ook wel een klim teveel worden. Morgen gaat het van 630 mtr naar 1330 mtr en het gaat regenen, dus we zien wel.
 
 
 
Onderweg zie ik ook nog een bord met de kilometers te gaan tot aan Santiago de Compostela, voor de auto denk ik. Volgens mijn boek is het zeker 30 km minder.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Spreuk van de dag:
 
‘wat u niet wilt dat u geschiedt doe dat ook een ander niet’.
 
 

2 opmerkingen:

 1. Wauw weer mooie plaatjes vandaag....prachtig om te zien. Volgens afstandmeten.nl.....o nee heb je haar weer met haar afstandmeten.nl.....yep, kan het gewoon niet laten....maar kaaaaaarsrechttoerechtan is het nog 145 km......ik hou de waarheid maar aan en dat is volgens jou 190 km....spannend ......zettumop.. groet, Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, Hein, het is zo bijzonder om je blog en dus jou te volgen. Ook ik ben erg benieuwd of je "anders" zal zijn als ik je weer bij winterkolder ontmoet. (als ik tenminste mee mag) volgens mijn google moet je nog 178 km lopen tot Santiago. we zullen zien .OP de vroege ochtend al zware gesprekken! Jeetje, ik weet nog dat ik juist aan jouw tafel s'morgens kwam zitten bij Winterkolder omdat het stil mocht en kon zijn.
  Het weer is niet meer ideaal, zie ik op weeronline. (ja, ik hou alles bij )
  Maar zoals Titus, mijn man, altijd zegt: slecht weer bestaat niet alleen slechte kleding. En mijn vader zei altijd , net als jij : het meeste valt naast me.
  Hein , weer veel succes morgen en goede gesprekken. Ben eigenlijk dan wel weer benieuwd of dat over het geloof gaat, of over de zin van het leven of of of??
  Maar ik hoef het niet te weten, hoor! Geniet van dit geweldige avontuur. groetjes Nadine

  BeantwoordenVerwijderen