Follow by email

dinsdag 7 oktober 2014

Dag 68: dinsdag 7 oktober: Sahagún - Reliegos


Oké, we zaten met 7 personen te eten en het was te merken dat we allemaal een lange afstand hadden gelopen. We waren eigenlijk wel moe maar hadden ook wel trek. Een rustige maaltijd dus. Het voordeel is dat ik wat rust heb in León want dat is dan een korte etappe.

Tim kwam gisteren nog aan met mijn verloren sok, het geluk is met de domme.
 Het is nog schemerig als ik samen met Paulien vertrek. De eerste 10 km lopen we samen naar Bercianos del Real Camino.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
De eerste bar is de place to be. Nicola zit er al samen met een paar andere bekenden. De eerste bar ook die gezellig en klantvriendelijk en snel is. Tim en Freek arriveren even later ook.
 
 
 
 
 
Na een half uur vertrek ik om door te gaan naar El Burgo Ranero. Daar hou ik nog een stop voordat ik de strijd aanga met de 13 km bijna recht-toe-recht-aan.
Tijdens die stop tref ik Henry van der Sluis en zijn vrouw uit Canada. Hij is de eerste buitenlander die mijn Friese vlag herkend, hij heeft een Friese moeder en er woont nog familie in Surhuisterveen.
 

In die 13 km heb ik een brug overgestoken, een vliegveldje gepasseerd en ben ik door een tunnel gegaan. Halverwege loop ik Paulien weer achterop en samen lopen we het laatste stuk.
 
 
We zijn het er over eens dat we mooie luchten zien, maar om zo lang langs een weg zonder een dorp of bar te lopen is best wel pittig.
 
Bij de eerste bar in Reliegos steken we aan voor een sapje. Nicola heeft intussen ook ingecheckt in de Albergue Municipal. De slaapplaatsen zijn geregeld. Simpel, maar dat maakt niet uit.
 
Morgen treffen we de rest van de groep in León. León is voor een aantal het eindpunt. Dat wordt morgen dus afscheid nemen van een aantal. Vandaag 32 km weg gestapt en morgen een etappe van 26 km naar León.
 
Spreuk van de dag:
 
'op reis leert men zijn vrienden/familie kennen'
 
 

2 opmerkingen:

  1. 'Geen opmerkingen' stond onder je mooie foto's, dus maar ff kort berichtje. Misschien ben je al op de hoogte maat de Tocht om de Noord doet er volgend jaar een Kennedymars bij en gaat ws. over het St Jacobspad. Leuk nou? Doe jij vast ook weer mee! Zaterdag Noordwolde...lekker dichtbij. Roden was ook een optie maar Jifke Swart had me nog een pak rammel beloofd (Leeftijd verkeerd geschat....), dus maar niet... Even vermoeid lazen we...normaal toch, maar even lekker relexed eten, tijd voor jezelf nemen, ben je er wel weer de volgende dag...SUCCES VANDAAG en groeten uit Ouwsterhaule waar gisteren de hagelstenen gepaard met lichtflitsen en donderslagen naar beneden kwamen!! Doeiii

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Langs zo'n weg lopen is inderdaad pittig, dan moet het verstand even op nul. Zet hem op Hein je doet het geweldig! Groetjes Baukje Br

    BeantwoordenVerwijderen