Follow by email

dinsdag 14 oktober 2014

Dag 75: dinsdag 14 oktober: O Cebreiro - Samos

Ja, en dan word je gebeld tijdens het eten. Met de boodschap: ‘ik lig in het ziekenhuis op de hartbewaking. Het is niet levensbedreigend maar ik mag niet vliegen’. Ik ‘mag’ mijn tocht afmaken. Maar hoe dan verder? De kinderen vertellen mij dat als ik eerder terugkom ik naar huis mag gaan lopen, ze komen me niet halen. Voor mij is het ook een uitgelezen mogelijkheid om door te lopen naar Finesterre, iets wat ik eigenlijk wel graag had willen doen. We gaan kijken hoe het gaat lopen de komende dagen en of de situatie gelijk blijft. Tot zover over de storm van mij gisterenmiddag.

Tegen 18 uur arriveerden Freek en Tim O. ook. Met z’n drieën zijn we een hap gaan eten. Wat extra eten is niet verkeerd voor mij. De broek zit nog steeds te los.
Vanmorgen vroeg deed ik het licht aan om 6.30 uur, 16 van de 20 mensen waren al bezig met inpakken. Samen met Freek rustig ontbijten en om 8.15 uur vertrekken we. Het is dan fris en mistig.


 
Na tien minuten geen mist meer voor ons maar achter ons nog wel. Een machtig mooi gezicht. Trouwens de hele morgen worden we getrakteerd op mooie vergezichten. 
 

Om 11 uur even een stop in een van de kleine plaatsjes waar we door heen lopen. We hebben dan 12 km afgelegd. Met veel dalen en af en toe wat klimmen. Ik kan wel rustig stappen. Na de rust krijgen we een langere afdaling en we spreken af elkaar in de buurt van de kerk te treffen in Triacastela.
Ik ga even een tandje bijzetten. Ik loop namelijk in t-shirt en het is wel lekker in de zon maar de schaduw is fris. Dan is wat sneller lopen wel lekker.

In Triacastela tref ik een Schot die hier al 10 dagen zit met een blessure. Hij heeft geleerd geduld te hebben. Over 2 dagen treft hij weer een bekende en gaat dan langzaam verder. Na Triacastela gaan we weer samen verder na contact gehad te hebben met Tim. Over de berg, 13 km langs de berg of 9 km via de lange route naar een slaapplaats. De laatste wordt het.

 
Het gaat weer door mooie natuur en met dalen en klimmen. Uiteindelijk bereiken we om 16 uur Samos. We checken in in de albergue Valdesamos. Snel  douchen, de was in de machine, boodschappen doen en dan wachten op Tim. Vandaag afgelegd: 30 km. Morgen waarschijnlijk naar Gonzar, een topper van 42 km.

4 opmerkingen:

 1. Hoi Hein, wat een vervelend nieuws over Jannachien. Wij wensen jou heel veel succes en sterkte met de laatste loodjes. Groetjes Marcel & Cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Hein, heel jammer dat Jannachien je niet kan verwelkomen in Santiago, we hopen dat het goed met haar blijft gaan en dat de medicijnen hun werk goed doen.
  Voor jou nog veel succes met de laatste loodjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Hein,
  Dit zijn niet de berichten waar je op zit te wachten. Beterschap voor Jannachien. Hopelijk mag ze spoedig weer naar huis.
  Voor jou veel succes bij de laatste etappes.
  Groeten,
  Feico en Ingrid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Hein, daar schrik ik van. Van harte beterschap voor Jannachien. Sterkte met de laatste etappes, best zwaar met zo'n telefoontje in je achterhoofd...Leef met je/jullie mee...Groetjes, Renée

  BeantwoordenVerwijderen