Follow by email

zaterdag 5 juli 2014

De laatste tochten voor...

Zo toch nog maar even een stukje over de laatste tochten.

Op 10 mei heb ik de 3 provinciëntocht gelopen. De voorspellingen waren niet gunstig qua weer. Omdat Jannachien hier ook wil gaan lopen besluit ik 25 km te doen met rugzak. Er is iedere 5 km een rust dus dat komt mooi uit want dan kan de rugzak even af. Na 10 km begint het wat nat te worden en ik besluit de beschermhoes om de rugzak te doen. Als de regen erger wordt kom ik tot de ontdekking dat de poncho in de rugzak zit, dat is dus niet zo slim. Ergens bij een schuur kan ik hem eruit halen zodat de rest niet nat wordt. Vlak voor de 20 km rust loop ik Albert en Meintsje achterop samen met Elly. Gezamenlijk lopen we naar de finish waar Jannachien al zit te wachten. 
Weer wat geleerd vandaag.

24 mei heb weer een tocht gedaan van 25 km nu in St. Nicolaasga, The Milk Story. Samen met Peter, Elly en Jeanette starten we en ook hier zijn veel rusten zodat de rugzak even af kan. Als we bijna terug zijn maak ik nog even een ritje op een traktor. Bij de finish wacht Jannachien weer op ons voor een sapje.

Op 14 juni hebben we een útswaai feestje in Wijnjewoude. Deze is ontstaan onder het mom van kinderen die vragen worden niet overgeslagen. Bij de organisatie WSV De Trochsetters even gevraagd hoe de route zou gaan en besloten dat Jannachien vlak voor de eerste rust zou staan met koffie en appelgebak ter ere van ons 25 jarig huwelijk. Dat ging er wel in en menig bekende die langs kwam had dus mazzel. Na 6 km ging de rugzak weer even af om een extra pauze in te lassen voor mijn lichaam. Daarna doorgegaan naarnWaskemeer alwaar het hele dorp in feeststemming was omdat ik langs kwam. Hier nog even gepauzeerd en daarna weer via de Duurswouder heide terug naar de finish en sapjestijd. Na afloop zijn we bij ons thuis nog even wezen bbq-en in klein comité. Dit werd opgeluisterd met een speech van misterX. 
Deze tocht geleerd om goed naar het lichaam te luisteren.
En nu begint het aftellen voor mijn tocht naar Santiago de Compostela. Nog 4 weken...

Oant sjen.


1 opmerking:

  1. Hoi,
    Het wandelen zal voor jou geen probleem zijn, pas goed op je onderdanen. Tussen de oren zal het af en toe niet meewerken, maar ook dat hoort erbij.
    Ik wens je Bon Courage en voor Spanje Buen Camino.
    Groetjes Liana

    BeantwoordenVerwijderen