Follow by email

vrijdag 26 februari 2016

Kennedymars Winterswijk-Arnhem 19\20 februari2016

Eindelijk weer eens een stukje van mij. Waarom, hopelijk heb je het antwoord aan het eind van dit verslag?
Het afgelopen jaar had ik regelmatig gesproken met Wiebe rechts over deze Kennedymars. En op 1 januari kreeg ik een appje: ik heb mij ingeschreven. Ja en toen kon ik niet meer achterblijven en heb mij samen met Jesse Hein ingeschreven.
Op vrijdagavond om zeven uur worden wij opgepikt door Wiebe, carpoolen is wel zo makkelijk. Zo zijn we snel in Arnhem waar we de formaliteiten afhandelen en om kwart voor negen staat de bus klaar. Na een korte file op de snelweg zijn we tegen tienen in Winterswijk. Nog een uur voor de start. Dit is snel voorbij als je een aantal bekenden treft en er even mee praat.
De start is om klokslag elf uur, we hebben dan 19 uur om in Arnhem te komen. De vooruitzichten waren niet al te best maar werden gelukkig in de loop van de week iets beter.
Het is droog als we bij het partycentrum vertrekken en dat zal het blijven tot half drie volgens Wiebe. Het tempo zit er goed in en ondanks de kou begin ik te zweten, ik heb mij dan ook warm aangekleed. Naar de eerste wagenrust is het 11km en dit stuk gaat voornamelijk over harde zandpaden bij heldere hemel. We make een blokje door Bredevoort en daar staat nog wat enthousiaste jeugd.
Bij de wagenrust is er geen nee te koop: koffie, thee, brood, krentebollen, broodje worst, fris, zeg het maar en je krijgt het. De inwendige mens moet natuurlijk versterkt worden.
Na deze korte stop gaan wij weer door naar Varseveld, waar een caferust is. Het wordt wat bewolkter en Jan T zegt op een gegeven moment dat hij de regen ruikt, dat was de plas die wij later passeerden.
Als wij bijna bij de caferust zijn begint het wat te druppen, nog even een tandje erbij en we komen droog aan. Het is inmiddels half drie en we mogen om drie uur pas weer verder. Maar er zijn meer lopers, met moeite vinden we een plaatsje en kunnen even op adem komen. Tegen drie uur worden er een hoop mensen zenuwachtig en gaan vast naar buiten, ruimte in de kroeg.
Als wij vertrekken doen we de regenkleding meteen maar aan, de voorspelling is regen. Het duurt ook niet lang of er komt nattigheid uit de lucht. Op naar de volgende wagenrust, weer 10km verder. Gelukkig is deze overdekt zodat we in iedergeval even droog soep kunnen eten of wat dan ook. de temperatuur is gelukkig goed en na de rust gaan we op naar Doetichem, de helft. Als we dat naderen probeer ik mij te orienteren maar dat valt toch tegen. Nog een lange weg en we zijn bij de kantine om kwart over zes. De snelle lopers zijn zich dan al aan het klaar maken om verder te gaan, ze mogen om halfzeven verder.


Wij krijgen dus mooi de ruimte om even rustig te zitten en schone sokken aan te doen. Ook hier weer soep: snert of tomatensoep. Maar ik pas er voor en de anderen ook. ons veiligheidhesje en lamp gaan in de tas en mee naar Arnhem.
Om zeven uur gaan wij weer verder het is dan bijna licht en nog steeds wat nat af en toe, op naar de 50km, weer een wagenrust. We lopen door een mooie omgeving, die er bij droog weer beter uitziet. Nu krijgen we ook bospaden zoals we die bij de flal gewend zijn. We passeren laag en hoog Keppel en komen aan bij de wagenrust, surprise, in een sporthal binnen en rustig. Daar was ik wel even aan toe. Carola verteld dat het volgende stuk 5km een landweg is en daarna 5km over de dijk van de Ijssel is. Kan ik mij daar mooi op instellen, ik heb het een beetje gehad en JH ook.  Hier ook nog een ambulancefiets gezien, deze is makkelijk voor het laatste stuk.
 Het word er na de rust niet beter op. de wind komt om de hoek, en dat merk je op een slingerende dijk echt wel. Dieren wil niet om de hoek komen. Gloeiende, gloeiende, is dat dorp nog niet te zien. Wiebe hebben we laten gaan hij heeft net een pontje eerder als JH en mij. Dan zijn we eindelijk in Dieren, het duurde even maar dan heb je ook weer een goede wagenrust, met een broodje hamburger als je wil.
Wiebe en de anderen gaan door terwijl JH en ik nog even blijven hangen. Ook Carola en Dirk gaan verder. Wij laden de batterij eerst nog even op voor de laatste 19km. Het is inmiddels weer droog geworden als wij op stap gaan.
Het laatste stuk gaat via de Posbank naar Arnhem, nog even wat klimmen en dalen. Dan merk je dat je al wat kilometers in de benen hebt, maar zelf vind ik het wel mooi en heb het idee dat ik aan de bak moet. Als wij bij restaurant de Posbank zijn is het er ook weer druk, zeker als je ziet waar wij worden weggestopt. Na een korte rust hier gaan wij weer verder. We worden nog even getrakteerd op een mooi uitzicht als we naar de volgende wagenrust gaan, vol goede moed.
Bij de laatste wagenrust moeten we nog 5 km en JH verteld dat we om half vier nog een bui kunnen krijgen. Het is inmiddels drie uur als we weer verder gaan. Weer wat klimmen en dalen en ja hoor de regenjas kan weer aan nu regent het echt goed, We hadden ook nog geen water gehad onderweg!
Gelukkig komen we langzaam maar zeker dichterbij de finish en na nog wat zoeken eindelijk om
15.50 uur binnen.
Beide hebben we het wel gehad, maar ook voldaan dat we de finish zonder blaren hebben gehaald. Na een overwinningssapje gaan we samen met Wiebe weer naar het Noorden,
En hier hebben we het dan voor gedaan, nr 1 van dit jaar in de pocket op zijn vroegst over 3 jaar weer. Een pittige tocht mede door het weer, maar een aanrader voor alle kennedylopers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten