Follow by email

donderdag 13 februari 2014

31winterkwartet Diever 8februari

Vandaag weer eens een wandeling, in Diever ditmaal. De dag zal in het teken komen van de vermiste parkeerwachter.
Zoals elke wandeling vroeg op nu dan richting Diever. Mooi op tijd ben ik er en dus nog tijd voor koffie. Een praatje met deze en zeker niet te vergeten gene, mogen we om 9 uur los. Baukje kon vandaag niet (helaas) een cruciale fout naar later zou blijken.
De start was droog en na een omzwerving door Diever verlaten wij het dorp en begint het te druppelen. De een na de ander doet de regenkleding aan en wij vervolgen onze 15km lus.
Halverwege deze lus zakt de parkeerwachter wat af en loopt een 20mtr achter de groep.   Om 11.15 zijn we bij de rust en wachten op de parkeerwachter.  Helaas tevergeefs, waar blijft hij, zover zat hij niet achter ons, zijn veel gehoorde kreten. Moeten we gaan zoeken?
De heer K.S. offert zich op om te wachten. Na een telefoontje met Baukje blijkt de parkeerwachter doorgelopen te zijn. Nu begint het zoeken pas echt.
We verlaten het dispuulhuus en gaan kijken of we snel zijn om hem weer op te pikken We gaan richting Geeuwenerbrug Door het bos en langs de plassen. Nu snappen we ook waarom  K.S. achterbleef dit had hij al verwacht. Bijna in genoemde plaats komen ons een paar dames tegemoet, zonder parkeerwachter, die twijfelden of ze wel goed zaten. Niet dus.
Bij de gowe hadden we weer een rust inmiddels 22km afgelegd tijd voor koffie.
Na de rust gaan we naar de Smildervaart en dan door naar het Blauwe meer het is gelukkig droog geworden en het glibbert en glijd lekker door.
We zien dat Bart Barels ook weg is.
Na de lus van 10 km komen we weer bij de Gowe aan voor wederom een bak koffie. Maar nog steeds geen spoor van de parkeerwachter, wat zou er aan de hand zijn, de heer K.S. horen we ook niks van.
Als we om 5voor5 binnen zijn in Diever is hij ook weg.
Wiebe en Tijkje kunnen met Theun, Bert en Elma meerijden dus dat is ook opgelost, zij blijven nog even na, helaas moet ik weg. Ik moet in de avond nog door naar Duitsland voor het werk.
Al met al weer een goed besteedde dag maar de parkeerwachter bleef zoek. Is er weer een nieuwe legende ontstaan in Diever?
Helaas komende zaterdag geen tocht omdat ik dan pas thuis kom, mischien kijk ik nog even bij de Km Winterswijk Arnhem want ik ben dan toch in Doetichem om 7uur hoop ik.


 


met gevaar voor eigen leven naar beneden


nog net droog kunnen lopen


1 opmerking:

  1. Leuk stukje Hein!
    afgelopen zaterdag was ik weer present en ging alles weer als vanouds

    BeantwoordenVerwijderen