zaterdag 28 december 2013

Beilerstroom wandeltocht

Alweer de laatste wandeltocht van de Flal dit jaar.

Deze keer afreizen naar Beilen. Het is al gezellig druk als ik aankom, stipt 9uur mogen we weer los. Eerst even door Beilen en daarna de snelweg over om over de grote stille heide te gaan lopen, om bij de eerste wagenrust deze is bij een kampeerboerderij en tussen de kalveren kunnen we een bakkie doen, met een nieuwjaarsrol met slagroom. Gesponsord door Friesland Campina. De eerste 9km zitten erop.

Hierna weer over de grote stille heide(hij was echt groot)en door naar Hijken waar een rust was in het dorpscafé. Het was er zo warm dat zelfs de niet rokers de rooktent opzochten.
Het was inmiddels ook al 12 uur geweest dus maar weer een bakkie troost. Bijna op de helft 17km afgelegd.


Nu kregen we wat variatie langs het water en door de bossen( gelukkig niet andersom) en langs weilanden richting Hooghalen. Er moest zelfs even gekropen of geklommen worden en door te kunnen gaan. Bij vakantiepark: Het hoge zand maar weer pauze, dat mag ook wel na 25km.

Het venijn zat hem weer in de staart voor de laatste 11km moesten we glijden en glibberen, maar daar is het een flal tocht voor, langs grote waterplassen, die net op de route lagen.
De hele dag hebben we het droog gehouden, ondanks dat de voorspellingen, voor de morgen, toch echt anders waren. We kregen zowaar nog last van het zonnetje om er tegenin te kijken. Om niet teveel last daarvan te hebben, met het autorijden, nog even nagezeten en het jaar uitgeluid.
Al met al weer een mooie en gezellige dag, volgend jaar meer.


 en we zijn weer terug in .....
Daar loop je nu zo hard voor om met je wandelvrienden het jaar uit te  luiden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten